ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Έχουμε αποδείξεις για την επίθεση στο νοσοκομείο - Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια

netaniachu
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: O Νετανιάχου δήλωσε ότι παρουσίασε στον πρόεδρο των ΗΠΑ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία 

Με νέες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου περί αποδείξεων ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, είπε ότι «ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια».

«Παρουσίασα στον Μπάιντεν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ δεν προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και πως το Ισλαμικό Τζιχάντ ήταν πίσω από την επίθεση» δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, μετά την αναχώρηση Μπάιντεν από το Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο εθνικό σύστημα πληροφοριών και στον ισραηλινό στρατό να «διαδώσουν τις αποδείξεις».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε νωρίτερα από το Τελ Αβίβ ότι θα συνεργασθεί με το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς και τους εταίρους μας σε ολόκληρη την περιοχή για να αποφύγουμε περαιτέρω τραγωδία για τους αθώους πολίτες», είπε.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να μην πληγούν πολίτες.