ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Αρχιεπίσκοπου Τιβεριάδος Αλεξίου μέσα από τη μονή που «χτυπήθηκε»

Γάζα: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Αρχιεπίσκοπου Τιβεριάδος Αλεξίου μέσα από τη μονή που «χτυπήθηκε»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί και τραυματίες από το χτύπημα στον Άγιο Πορφύριο

Όσοι είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του του Ελληνορθόδοξου μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Ξεσπούν όσοι εκτοπισμένοι από τα βομβαρδισμένα σπίτια τους είχαν βρει καταφύγιο στο μοναστήρι. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος βρισκόταν στην εκκλησία την στιγμή της επίθεσης.

«Χτύπησαν το κτίριο με τα γραφεία της εκκλησίας, τα οποία είναι σε δρόμο. Η είσοδος του μοναστηριού και τα γραφεία, τα οποία χτύπησαν και τα βομβάρδισαν με πύραυλο. Και κατέπεσε όλο το κτίριο. Κάτι παλιές αποθήκες. Και μέσα είχε και πολλούς Χριστιανούς οι οποίοι εξ αυτών πολλοί έχουν τραυματιστεί. Και έχουμε και νεκρούς», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος στην τηλεόραση του Mega.

Για άλλη μια φορά Χαμάς και ισραηλινές Aρχές κατηγορούν η μια την άλλη για το χτύπημα. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει την επίθεση, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Πατριαρχείο τονίζει ότι η στόχευση των εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», ανέφερε η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.