ΚΟΣΜΟΣ

Αντρέα Τζιαμπρούνο: Απόλυση μετά το διαζύγιο για τον πρώην σύντροφο της Μελόνι

Αντρέα Τζιαμπρούνο: Απόλυση μετά το διαζύγιο για τον πρώην σύντροφο της Μελόνι
Reuters

Τα σεξιστικά σχόλια που έκανε ο Αντρέα Τζιαμπρούνο έγιναν αφορμή για να αποφασιστεί από τον όμιλο η απομάκρυνσή του από την παρουσίαση της εκπομπής

Την απομάκρυνση του Αντρέα Τζιαμπρούνο, πρώην συζύγου της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, από την εκπομπή που παρουσίαζε αποφάσισε το κανάλι Rete 4, μετά τα σεξιστικά σχόλια που έκανε ο παρουσιαστής με αποδέκτες γυναίκες συναδέλφους του.

Το κανάλι ανήκει στον όμιλο Mediaset που ανήκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, που επικαλείται την ανακοίνωση του ομίλου, ο Τζιαμπρούνο δεν πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση της εκπομπής Diario del giorno - Ημερολόγιο της ημέρας - ωστόσο θα συνεχίσει να έχει τον δημοσιογράφικο συντονισμό.

Η ανακοίνωση του ομίλου Mediaset αναφέρει: «Ο Αντρέα Τζιαμπρούνο λυπάται για την αμηχανία που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του», με αναφορά σε συμπεριφορές σεξιστικές και «εκτός αέρα».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον Τζιαμπρούνο, ο οποίος βρίσκεται στον όμιλο από το 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι σατυρική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης έδωσε στη δημοσιότητα δύο ηχογραφήσεις στις οποίες ο Αντρέα Τζιαμπρούνο ακούγεται να κάνει σεξιστικά σχόλια για γυναίκες συναδέλφους του.

Στην πρώτη ηχογράφηση, ο πρώην σύζυγος της πρωθυπουργού της Ιταλίας παραπονιέται σχετικά με αναφορές στο χτένισμά του και ακούγεται να λέει στη συνάδελφό του «γιατί δεν σε είχα γνωρίσει παλαιότερα;». Στη δεύτερη ηχογράφηση ακούγεται να λέει ότι χρειάζονται ακόμα έναν συμμετέχοντα στην εκπομπή, με σαφείς σεξουαλικές αναφορές. «Ας κάνουμε ένα τρίο, ας είναι και με τέσσερα άτομα», είπε.