ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο με αμάχους σύμφωνα με τον ΟΗΕ – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο με αμάχους σύμφωνα με τον ΟΗΕ – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες
AP, φωτογραφία αρχείου.

Τραγωδία σε σχολείο της Γάζας, στο οποίο φιλοξενούνται άμαχοι πολίτες.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 44 τραυματίες, εκ των οποίων 9 παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός έπειτα από βομβαρδισμό σχολείου – καταφυγίου Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

To Ισραήλ βομβάρδισε μία περιοχή κοντά στο πέρασμα της Ράφα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σχολείο, που είχε γίνει καταφύγιο για 4.600 αμάχους, σύμφωνα με ενημέρωση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ενόσω συνεχίζονται οι εμπόλεμες συγκρούσεις και εν αναμονή του κρίσιμου Συμβουλίου Ασφαλείας (είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 20:00), το Ισραήλ έχει αποδεχθεί να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αποδεχόμενο την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ακόμη, το Αβίβ αποδέχθηκε το αίτημα των Αμερικανών, ώστε να τούς δώσει χρόνο να ενισχύσουν την περιοχή με περισσότερα αντιπυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ενισχύσουν συνολικά τις δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τόσο το Ισραήλ, όσο και τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται σε χώρες της περιοχής όπως το Ιράκ, η Συρία, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν επισημάνει ότι το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του και την ανάγκη να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ, επιχειρεί παράλληλα να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να καταφέρει να αποσπάσει κι άλλος ομήρους από τη Χαμάς.

Σχετικές ειδήσεις