ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκαν δέκα μέλη του PKK σε αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Σκοτώθηκαν δέκα μέλη του PKK σε αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν
AP, φωτογραφία αρχείου.

Νέα, φονική επίθεση της Τουρκίας εναντίον «δεκαεννέα τρομοκρατικών στόχων» στο Ιρακινό Κουρδιστάν, από την οποία σκοτώθηκαν δέκα μέλη του PKK.

Δέκα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων από πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, η οποία το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου «εξαπέλυσε» δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ με αεροσκάφη προσωπικού αλλά και μη επανδρωμένα, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Εννέα μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε σειρά αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και drones» στην επαρχία Αρμπίλ, τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Άλλο ένα μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκε κατά τον «βομβαρδισμό εγκαταστάσεων» στην επαρχία Ντόχουκ, σύμφωνα με την πηγή, η οποία κάνει λόγο και για τρεις τραυματίες.

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε πως πριν από ένα εικοσιτετράωρο, διενήργησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον «τρομοκρατικών στόχων» στο βόρειο Ιράκ. «Συνολικά δεκαεννέα στόχοι, μεταξύ των οποίων σπηλιές, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες και τα οποία στέγαζαν τρομοκράτες, όπως πιστεύουμε, καταστράφηκαν με επιτυχία και πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», επισημάνθηκε.

Το PKK, που διαθέτει βάσεις γύρω από το βόρειο Ιράκ, χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οργάνωση άρχισε ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία το 1984, στη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Σχετικές ειδήσεις