ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαθίστανται οι επικοινωνίες στη Γάζα - Μήνυμα IDF για άμεση εκκένωση

IDF
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ:  Οι τηλεπικοινωνίες αποκαθίστανται με σκοπό όσοι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας να λάβουν την οδηγία από IDF για άμεση εκκένωση.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς έχει μπει πλέον στην 23η ημέρα του.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θέλουν να «αυξήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα» της προειδοποίησής τους προς τους αμάχους στη Γάζα να μετακινηθούν σε περιοχές νότια καθώς επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στον θύλακα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου.



«Οι άμαχοι στη βόρεια Γάζα, στην πόλη της Γάζας θα πρέπει προσωρινά να μετακινηθούν νότια της Γάζας σε μια ασφαλέστερη περιοχή», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του IDF το πρωί της Κυριακής.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς επιχειρούν μέσα και κάτω από πολιτικά κτίρια, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων», αναφέρει το βίντεο του IDF, με τον εκπρόσωπο Τύπου να τονίζει πως θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του πολέμου από αέρος, εδάφους και θαλάσσης.

«Οι ανθρωπιστικές προσπάθειες προς τη Γάζα, με επικεφαλής την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επεκταθούν», υποστήριξε ο Χαγκάρι.

Οι υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου αποκαθίστανται σε μεγάλο μέρος της επικράτειας με σκοπό όσοι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας να λάβουν την οδηγία από IDF για άμεση εκκένωση.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.