ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: Οι δυο φορές που βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο ο ηθοποιός

Μάθιου Πέρι: Οι δυο φορές που βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο ο ηθοποιός

«Ο θάνατος μου θα σοκάρει αλλά δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν» είχε πει ο Μάθιου Πέρι με πλήρη επίγνωση των λεγομένων του αλλά και του καταστροφικού εθισμού του στο αλκοόλ και τα οπιούχα παυσίπονα.

«Αν πράγματι πεθάνω θα σοκάρω τους ανθρώπους αλλά δεν θα αιφνιδιάσω κανέναν. Και γι’ αυτό έγραψα το βιβλίο, ήθελα να γράψω για τα ”πάνω” και τα ”κάτω” μου», έχει γράψει ο ίδιος.

Τελικά οι δαίμονες του για τους οποίους είχε γράψει μέχρι και βιβλίο τον νίκησαν.

« Γεια σας! Με λένε Μάθιου αν και ίσως με γνωρίζετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Μάτι και θα έπρεπε να ήμουν νεκρός».

Κι έτσι ήταν και στην πραγματική του ζωή. Διαχειριζόταν τα πάντα με το χιούμορ το οποίο δεν έχανε ακόμα κι όταν έπρεπε να πει στον κόσμο το πιο δύσκολο και σκοτεινό κομμάτι του εαυτού του.

6.000 συναντήσεις στους Α.Α., 30 χρόνια θεραπείας, 15 αποτοξινώσεις, 14 χειρουργεία και 2% πιθανότητες να ζήσει. Τόσο του έδιναν οι γιατροί την τελευταία φορά που πέρασε το κατώφλι του νοσοκομείου.

«Ήταν 5 άνθρωποι εκείνο το βράδυ που μπήκαν στο μηχάνημα ECMO (εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη) και ήμουν ο μοναδικός που επέζησε», παραδέχθηκε ο ίδιος.

Στο βιβλίο του θα γράψει και για την πρώτη φορά που δοκίμασε αλκοόλ στη ζωή του μόλις στα 14 του. Ήπιε ένα μπουκάλι κρασί μόνος του.

«Ξάπλωσα στο γρασίδι και ένιωθα σαν ήταν παράδεισος. Και σκέφτηκα πως έτσι πρέπει να νιώθουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι όλη την ώρα».

Ήταν το σκοτεινό μυστικό του. Κανείς δεν έπρεπε να ξέρει. Όταν μπήκε στα Φιλαράκια, τη σειρά που του άλλαξε μια για πάντα τη ζωή ήταν ήδη εθισμένος.

«Ήταν μυστικό. Το έκρυβα από όλους. Το καστ το ήξερε και ήταν υποστηρικτικό και φιλικό, με προσέγγισαν αλλά δεν ήξερα πώς να το σταματήσω».

Μετά το αλκοόλ, τα παυσίπονα. Μπήκαν στη ζωή του το ’97 όταν ο γιατρός του έδωσε ένα μόνο χάπι για να αντέξει τον πόνο μετά από τραυματισμό που υπέστη στα γυρίσματα μιας ταινίας. Την επόμενη κιόλας ήμερα τα χάπια έγιναν 40 για να φτάσει να παίρνει:

-55 χάπια την ημέρα.
-55;
-Ναι.
-Πώς μπορούσες να πάρεις 55 χάπια;
-Ξυπνούσα και έλεγα πως αν δεν πάρω 55 χάπια θα νιώθω πραγματικά άρρωστος.

Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του πληρωνόταν 1 εκατομμύριο το επεισόδιο, αλλά ο Μάθιου Πέρι μετα βίας θυμόταν τις σκηνές.

«Δεν θυμάμαι 3 ολόκληρες σεζόν» θα παραδεχτεί και συνέχισε λέγοντας «η χρονιά – αυτό έχει ενδιαφέρον- η χρονιά που γυριζόταν η σεζόν 9, ήμουν νηφάλιος καθ’ όλη τη διάρκεια και θα σας ζητήσω να μαντέψετε ποια χρονιά προτάθηκα για καλύτερος ηθοποιός, τη σεζόν 9, ναι».

Είναι χαρακτηριστικό πως στο φινάλε της σειράς στην 10η πλέον σεζόν, όταν όλοι έκλαιγαν και αγκαλιάζονταν εκείνος στεκόταν μουδιασμένος κενός από συναισθήματα.

«Η Άνιστον είχε πλαντάξει. Αναρωτιόμουν αν είχε καθόλου νερό στον οργανισμό της αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν από τα οπιούχα φάρμακα ή επειδή ήμουν νεκρός μέσα μου».

Τα επόμενα χρόνια οι αυξομειώσεις στο βάρος του ήταν ακόμη μεγαλύτερες αν και ήταν ήδη εμφανείς από τα «Φιλαράκια».

«Είχα έναν απαράβατο κανόνα. Να μην πίνω ή παίρνω τίποτα εν ώρα εργασίας. Οπότε ποτέ δεν το έκανα αυτό, αλλά εμφανιζόμουν εξαιρετικά μεθυσμένος. Έτρεμα, εξαιρετικά μεθυσμένος».

Στο σπίτι του αγαπημένου ηθοποιού δεν βρέθηκαν ναρκωτικά αλλά πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα.

«Περιμένεις με τις ώρες… να μείνεις μόνος. Γιατί όταν είσαι μόνος, χάνεις. Παραδίνεις στην αρρώστια σου. Κι επιτέλους σήμερα νιώθω εντάξει».

Ένα χρόνο μετά, ο Μάθιου Πέρι πέθανε μόνος στο δωμάτιο του σε ηλικία 54 ετών σοκάροντας άπαντες και παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι από την εφηβική ζωή μας.