ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Λεονόρ: Η Ισπανία χαιρετίζει τη μελλοντική της βασίλισσα - Ορκίστηκε πίστη στο σύνταγμα

Πριγκίπισσα Λεονόρ: Η Ισπανία χαιρετίζει τη μελλοντική της βασίλισσα - Ορκίστηκε πίστη στο σύνταγμα
(Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images)

Η Πριγκίπισσα Λεονόρ, η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Φιλίππου ΣΤ και της Βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας και διάδοχος του ισπανικού θρόνου, ενηλικιώθηκε σήμερα (31/10) και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω της

Η πριγκίπισσα της Ισπανίας Λεονόρ (Ελεονώρα των Αστουρίων) έκλεισε σήμερα (31/10) τα 18 της χρόνια και ήρθε στο προσκήνιο ως διάδοχος του θρόνου, αναλαμβάνοντας το βαρύ καθήκον να ανανεώσει την εικόνα του οίκου των Βουρβώνων, που αμαυρώθηκε από τα σκάνδαλα του παππού της Χουάν Κάρλος.

Η νεαρή πριγκίπισσα σε μια τελετή την Τρίτη ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να ενεργεί επίσημα ως αντιβασιλέας απουσία του πατέρα της, βασιλιά Φελίπε.

(Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images)

Όταν ανέβει στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, θεωρείται ως μια φιγούρα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο που έπληξε τον παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η αυτοπεποίθησή της αναμφίβολα βελτιώθηκε μετά την απομάκρυνση από την οικογένειά της στο οικοτροφείο καθώς και από τη στρατιωτική εκπαίδευση και την πρώτη δημόσια ομιλία της σε ηλικία 13 ετών για τον εορτασμό της 40ης επετείου του ισπανικού συντάγματος.

Με αφορμή τα γενέλθιά της η ισπανική βασιλική οικογένεια κυκλοφόρησε μια σειρά από αδημοσίευτες φωτογραφίες της πριγκίπισσας, πολλές από τις οποίες δεν είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν.

leonor.jpg
H Πριγκίπισσα Λεονόρ με τον πατέρα της, βασιλιά ΦελίπεΑΡ

Ανάμεσά τους ένα ντοκουμέντο από την πρώτη της μέρα στο σχολείο στο πλευρό των γονιών της και ένα άλλο από το 2010, όπου κρατάει το έπαθλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που μόλις είχε κατακτήσει η ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών. Σε άλλες εμφανίζεται μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Σοφία.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και μια σειρά από πρόσφατες εμφανίσεις της πριγκίπισσας ενόψει των γενεθλίων της, επιβεβαιώνουν ότι, μετά από χρόνια απουσίας από το προσκήνιο, η γοητευτική Λεονόρ γίνεται πλέον δημόσιο πρόσωπο.

«Θα χρειαστεί το δικό της αφήγημα», λέει η βασιλική βιογράφος Carmen Remírez de Ganuza, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συνδεθεί με τη δική της ψηφιακή γενιά». Τα ισπανικά μέσα παρακολούθησαν στενά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης της πριγκίπισσας σε μια στρατιωτική ακαδημία στη Σαραγόσα, όπου έχει ξεκινήσει τριετή κύκλο σπουδών.

Τον Μάιο, αποφοίτησε από το UWC Atlantic, ένα οικοτροφείο στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας. Καθώς έλαβε το δίπλωμά της, οι συμφοιτητές της φώναζαν και επευφημούσαν και ο δάσκαλός της επαίνεσε το «αταλάντευτο πάθος της για μάθηση, για την κατανόηση των ανθρώπων και την εξερεύνηση διαφορετικών προοπτικών», καθώς και την αίσθηση του χιούμορ της. Στη συνέχεια, προήδρευσε για πρώτη φορά των δικών της βραβείων Princess of Asturias στις 20 Οκτωβρίου.



Τιμώντας άτομα από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού του Χόλιγουντ Μέριλ Στριπ και του Ιάπωνα μυθιστοριογράφου Χαρούκι Μουρακάμι, η Λεονόρ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι καταλαβαίνει πλήρως και έχει επίγνωση των καθηκόντων της και του «τι συνεπάγονται οι ευθύνες που αναλαμβάνει».

Καθώς επαίνεσε τη Στριπ, μίλησε για το πώς η ηθοποιός κατάφερε να αποβάλει τη δική της προσωπικότητα για να ενσαρκώσει ρόλους «και να το κάνει σε μια άψογη καριέρα, με ελευθερία, θάρρος και ευαισθησία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας». Η πριγκίπισσα θα μπορούσε να σκιαγραφεί τον ρόλο που βλέπει για τον εαυτό της στην πρώτη στη σειρά μίας βασιλικής οικογένειας που έχει αντιμετωπίσει σοβαρές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια.