ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στη Σερβία – Οδηγείται σε πρόωρες εκλογές

Πολιτική κρίση στη Σερβία – Οδηγείται σε πρόωρες εκλογές
AP.

Όλες οι εκλογικές δραστηριότητες στη Σερβία θα εκκινήσουν απ’ όταν τεθεί σε ισχύ το διάταγμα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε σήμερα (01/11) τη διάλυση της Βουλής και όρισε τη 17η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών και τοπικών εκλογών σε ορισμένους Δήμους, περιλαμβανομένου του Βελιγραδίου.

Ο κ. Βούτσιτς είχε προθεσμία έως τη 2α Νοεμβρίου, προκειμένου να προκηρύξει τις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση των 250 εδρών.

Χθες (31/10), υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα και ανακοίνωσε την απόφαση σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης. Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ την ημέρα της δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της Σερβίας», σημείωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει απόφαση να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές, καθώς και πως όλες οι εκλογικές δραστηριότητες θα εκκινήσουν απ’ όταν τεθεί σε ισχύ το διάταγμα.

«Πολίτες της Σερβίας, σας εύχομαι καλές εκλογές», επεσήμανε ο κ. Βούτσιτς μετά την υπογραφή του διατάγματος και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό για τη Σερβία να παραμείνει ενωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην επικείμενη εκστρατεία καλό αποτέλεσμα, καθώς και να διεξαγάγουν την εκστρατεία τους, με δημοκρατικό τρόπο. Η προεκλογική δράση πρέπει να τερματισθεί τα μεσάνυχτα της 14ης Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις