ΚΟΣΜΟΣ

To Ισραήλ σφυροκοπά θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο - Σκληρές μάχες στη Γάζα

gaza
Photo: AP

Πόλεμος Ισραήλ Η απομάκρυνση των τραυματιών από τη Γάζα καθυστέρησε επειδή η Χαμάς προσπάθησε να μεταφέρει μαχητές της μέσω της διάβασης της Ράφα

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε χτυπήματα σε πυρήνες της Χεζμπολάχ που προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής.

Επιπλέον, ένα αεροσκάφος της IAF εξόντωσε έναν τρομοκράτη που επιχείρησε να πλησιάσει τα σύνορα με το Ισραήλ κοντά στη βόρεια πόλη Shlomi.

Στρατιώτες της ταξιαρχίας Givati ​​του Ισραηλινού Στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο ενός προπύργιου της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αποκαλύπτοντας έγγραφα που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμα για την πρόοδο του Ισραηλινού Στρατού στον πόλεμο, σύμφωνα με δήλωση της Παρασκευής από τον εκπρόσωπο του IDF.

Η εγκατάσταση λέγεται ότι στεγάζει τρομοκράτες Najaba και το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς που εδρεύει στη Jabaliya αναφέρει η Jerusalem Post.

Λευκός Οίκος: «Η Χαμάς προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία τους ανθρώπους της ανάμεσα σε τραυματίες στην Αίγυπτο»

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ότι η απομάκρυνση των τραυματιών και ξένων πολιτών από τη Γάζα καθυστέρησε επειδή η Χαμάς προσπάθησε να μεταφέρει μερικούς από τους τραυματίες μαχητές της μέσω της διάβασης της Ράφα στην Αίγυπτο για θεραπεία, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. όπως λέει.

«Το ένα τρίτο των ανθρώπων που ήταν στη λίστα που υπέβαλε η Χαμάς αποδείχθηκε ότι ήταν μαχητές της Χαμάς», είπε ο αξιωματούχος.

5 νεκροί και 60 τραυματίες από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε ασθενοφόρα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε χθες Παρασκευή ασθενοφόρα στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν όχημα που χρησιμοποίησε «τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

Γάζα: Είκοσι νεκροί και πολλοί τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο, λέει η Χαμάς

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

«Είκοσι μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, μετά τη στοχευμένη επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ Σαφτάουι, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.