ΚΟΣΜΟΣ

Έβαν Έλινγκσον: «Όταν πέθανε ο αδελφός μου έπιασα πάτο» - Τι έλεγε για τις καταχρήσεις

Έβαν Έλινγκσον: «Όταν πέθανε ο αδελφός μου έπιασα πάτο» - Τι έλεγε για τις καταχρήσεις
Getty Images

Ο ηθοποιός Έβαν Έλινγκσον έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του στη σειρά «CSI: Miami» και την ταινία «My Sister's Keeper»

Νεκρός στην κρεβατοκάμαρά του σπιτιού του βρέθηκε ο ηθοποιός Έβαν Έλινγκσον, σε ηλικία 35 ετών. Ο Έλινγκσον ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά "CSI: Miami" αλλα και την ταινία "My Sister's Keeper".

Σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη του Σαν Μπερναντίνο ο 35χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρά του στη Φοντάνα, περίπου στις 11:30 το πρωί της Κυριακής.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, ενώ ζητήθηκε διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου του. Η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, ο πατέρας του Έλινγκσον είπε ότι το άλλοτε «παιδί θαύμα» έδινε μάχη με την εξάρτηση από ουσίες και πέθανε νηφάλιος, στο σπίτι που έμενε. Δήλωσε ακόμα ότι ο 35χρονος τα πήγαινε πολύ καλύτερα και ο θάνατός του ήταν σοκ για την οικογένεια.

Γεννημένος την 1η Ιουλίου 1988 ο Έλινγκσον μεγάλωσε στην περιοχή La Verne μαζί με τους τρεις αδελφούς του, ενώ τον ανακάλυψαν όταν ήταν 10 ετών σε ένα πάρκο σκέιτ και τον κάλεσαν να κάνει σκέιτ για την ομάδα Vans PeeWee και να παίξει σε διαφήμιση για την πολύ γνωστή εταιρεία παπουτσιών.

Στη συνέχεια έκανε κάποια σποτάκια στο Mad TV και άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση. Έπαιξε σε πολλά επεισόδια της σειράς του Fox Titus ενώ το 2004 συμμετείχε στη σειρά "Complete Savages", στον ρόλο του Kyle Savage.

To 2007 έπαιξε στο "24" δίπλα στον Κίφερ Σάδερλαντ και από το 2007 έως το 2010 ήταν ο Kyle Harmon στο "CSI: Miami".

Ο Έλινγκσον είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρολο στην ταινία "My Sister's Keeper" με την Κάμερον Ντιαζ και την Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, ενώ το 2005 προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερου Νεαρού Καλλιτέχνη για την ερμηνεία του στο "Complete Savages".

Ο θάνατος του αδελφού του και η απεξάρτηση

Το 2021 ο πρώην ηθοποιός βρήκε καταφύγιο στο ράντσο River's Edge όπου αναζήτησε την απεξάρτηση από την κατάχρηση ουσιών.

«Η ζωή πριν τα ναρκωτικά ήταν κάπως διασκεδαστική. Ήμουν πάντα λαϊκός άνθρωπος», είπε σε μία κατάθεση ψυχής που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του River's Edge στο Youtube. «Γύρω στα 19 έπεσα στα "σκληρά" ναρκωτικά» σημείωσε.

«Τότε ήταν που έπιασα πάτο. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου Όστιν πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης και ο θάνατός του με έστειλε εκτός ορίων», εκμυστηρεύτηκε ο πρώην ηθοποιός.

«Με το που πέθανε ο αδελφός μου κάπως συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα στη ζωή και ακόμα πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι. Θα έδινα τα πάντα για να φέρω πίσω τον αδελφό μου και ήξερα οτι δεν μπορούσα. Έτσι πήρα τον κατήφορο και όλα έγιναν πολύ σκοτεινά και τρομακτικά και τίποτα δεν ήταν πλέον διασκεδαστικό. Έγινε περισσότερο σαν μία βαθιά υποδούλωση, από όπου δεν μπορούσα να δραπετεύσω», πρόσθεσε.

Ο Έλινγκσον στο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube περιγράφει ακόμα πώς ήρθε πιο κοντά στον Θεό όταν πήγε στο ράντσο και ότι αυτό ήταν που τον βοήθησε πολύ να συνέλθει και να μπορέσει να χαρεί τη ζωή του.