ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: Η σκηνή που ζήτησε να κοπεί από τα «Φιλαράκια» και... έσωσε τη σειρά

Μάθιου Πέρι: Η σκηνή που ζήτησε να κοπεί από τα «Φιλαράκια» και... έσωσε τη σειρά
Getty Images

Ο Μάθιου Πέρι ήταν ο Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια» που προβλήθηκαν για 10 σεζόν

Ο Μάθιου Πέρι ζήτησε να κοπεί μία σκηνή σε επεισόδιο της 5ης σεζόν της σειράς «Φιλαράκια», καθώς φοβήθηκε ότι το κοινό θα αντιπαθούσε τον Τσάντλερ.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, όπως αποκάλυψε η Lisa Cash, ηθοποιός που προσλήφθηκε ως κομπάρσος στη σειρά, αρνήθηκε να γυρίσει σκηνή στην οποία ο Τσάντλερ απατούσε τη Μόνικα, καθώς φοβήθηκε ότι πλέον δεν θα μπορούσε η παρέα να λειτουργήσει και το κοινό δε θα συγχωρούσε τον Τσάντλερ.

Μιλώντας στο ΤΜΖ η 54χρονη είπε ότι προσλήφθηκε σε ρόλο κομπάρσου στην 5η σεζόν στο επεισόδιο «The One in Vegas Part I», σύμφωνα με το στόρι του οποίου, ο χαρακτήρας της κατέληγε στο κρεβάτι με τον Τσάντλερ, αφότου του πήγαινε το room service σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η Lisa Cash

«Ο Τσάντλερ και η Μόνικα τσακώνονταν στο Βέγκας, επειδή η Μόνικα έφαγε με τον Ρίτσαρντ» εξήγησε η Cash. «Στο σενάριο ο Τσάντλερ πηγαίνει στο δωμάτιο και παραγγέλνει room service, του το πηγαίνω εγώ και καταλήγουμε να μιλάμε και να γελάμε και ο Τσάντλερ απατά τη Μόνικα με τον ρόλο μου».

Στον Πέρι δεν άρεσε το σενάριο και ζήτησε από τους σεναριογράφους να το αλλάξουν. «Το είχαμε κάνει πρόβα» συμπληρώνει η Cash «και μία μέρα πριν το γύρισμα μπροστά σε ζωντανό κοινό μου είπαν ότι ο Μάθιου Πέρι πήγε στους σεναριογράφους και είπε ότι οι φανς δε θα συγχωρούσαν ποτέ τον Τσάντλερ αν απατούσε τη Μόνικα».

«Είναι πολύ πιθανό να είχε δίκιο» κατέληξε η 54χρονη ηθοποιός. «Κάτι τέτοιο θα άλλαζε όλη τη σειρά».

Παρόλο που κόπηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, η Cash εμφανίστηκε σε άλλο ρόλο, ως αεροσυνοδός στο αεροπλάνο που ταξίδευαν ο Ρος και η Ρέιτσελ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Cash πλέκει το εγκώμιο του Πέρι για τον τρόπο που την υποδέχθηκε και την έκανε να νιώσει άνετα στο σετ της σειράς.

«Δε θέλω να με θυμούνται μόνο για τα Φιλαράκια»

Ο Μάθιου Πέρι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, ενώ σε μία... προφητική δήλωσή του ο ηθοποιός είχε πει πως πίστευε ότι θα ήταν ο πρώτος που θα πεθάνει από τους έξι της σειράς, αλλά πως δεν θα ήθελε να τον θυμούνται μόνο ως Τσάντλερ Μπινγκ από τα «Φιλαράκια».

Παράλληλα, σύμφωνα με το People, σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν οργανισμό για να βοηθήσει όσους υπέφεραν από προβλήματα ουσιών.

Στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», ο Πέρι περιέγραψε τα προβλήματα εξάρτησής του, εξηγώντας ότι παρακολούθησε περίπου 6.000 συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών και πήγε σε κέντρο απεξάρτησης 15 φορές.

Επιπλέον, υπολόγισε ότι ξόδεψε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Το 2013, ίδρυσε το Perry’s House στην κατοικία του στο Μαλιμπού για άνδρες που πάσχουν από αλκοολισμό.