ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Ζαλίζει» το ποσό που καλείται να πληρώσει η εταιρεία του στην πρώην βοηθό του

O Ρόμπερτ ντε Νίρο
O Ρόμπερτ ντε Νίρο
ΑΡ

Η εταιρεία παραγωγής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο κρίθηκε υπεύθυνη για διακρίσεις λόγω φύλου και διατάχθηκε να πληρώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην βοηθό του, Γκράχαμ Τσέιζ Ρόμπινσον 

Η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο διατάχθηκε να πληρώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στον πρώην βοηθό του από ένα δικαστήριο του Μανχάταν που έκρινε την εταιρεία υπεύθυνη για διακρίσεις λόγω φύλου. Η απόφαση τερματίζει μία δικαστική διαμάχη στην οποία ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ως καταχρηστικό αφεντικό που υπέβαλε την πρώην συνεργάτιδά του σε σεξιστική συμπεριφορά.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατέληξαν σε απόφαση μετά από περίπου πέντε ώρες διαβουλεύσεων την Πέμπτη και μια δίκη δύο εβδομάδων, κατά την οποία κατέθεσε και ο 80χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, χάνοντας συχνά την ψυχραιμία του. Αν και ο ίδιος ο Ντε Νίρο δεν κρίθηκε προσωπικά υπεύθυνος, οι ένορκοι είπαν ότι η εταιρεία του, Canal Productions, θα πρέπει να καταβάλει στην Ρόμπινσον, 41, πρώην δεξί του χέρι, 632.142 δολάρια ως αποζημίωση για καθεμία από τις αξιώσεις.

«Το κατάλαβαν σωστά ως προς τον κύριο Ντε Νίρο, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο δικηγόρος του Ντε Νίρο, Ρίτσαρντ Σόνσταϊν, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Ο σταρ του Χόλιγουντ δεν ήταν στο δικαστήριο, αλλά πήρε θέση στο τέλος του περασμένου μήνα, λέγοντας «Όλα αυτά είναι ανοησίες!»

H Γκράχαμ Τσέιζ Ρόμπινσον

Η Ρόμπινσον, η οποία επίσης κατέθεσε - λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Ντε Νίρο την υποβίβαζε σε στερεότυπα γυναικεία καθήκοντα όπως το καθάρισμα των σεντονιών του - αγκάλιασε τους δικηγόρους της όταν άκουσε την ετυμηγορία και αργότερα φωτογραφήθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη.

Η μακροχρόνια νομική διαμάχη ξεκίνησε όταν η Canal μήνυσε τη Ρόμπινσον τον Αύγουστο του 2019, κατηγορώντας την άλλοτε έμπιστη υπάλληλο ότι έκλεψε εκατομμύρια μίλια Delta SkyMiles, ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε μετακινήσεις με Uber και δείπνα και ότι παρακολουθούσε συνέχεια τα «Φιλαράκια» ενώ υποτίθεται ότι δούλευε.

Η Ρόμπινσον, η οποία εργάστηκε για τον Ντε Νίρο για 11 χρόνια μέχρι τον Απρίλιο του 2019, ανταπέδωσε με τη δικη της αγωγή ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενηότι ο Ντε Νίρο δεν της έδωσε ποτέ άδεια, της ανέθεσε καθήκοντα που ήταν κάτω από τον τίτλο της, την πλήρωσε λίγο επειδή ήταν γυναίκα και την υπέβαλε σε απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά όπως να του ξύνει την πλάτη ή να της μιλάει στο τηλέφωνο ενώ ουρούσε.

«Είμαι υπεύθυνη παραγωγής και αικονομικών και παραγγέλνω ηλεκτρικές σκούπες», χλεύασε η Ρόμπινσον κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης στη δίκη της 7ης Νοεμβρίου. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεχόταν αδιάκοπα εκφοβισμό από τη φίλη του Ντε Νίρο, Τίφανι Τσεν, την οποία αποκάλεσε «κοινωνιοπαθή» που συνωμοτούσε για να την απολύσουν και να σπιλώσει τη φήμη της.

Απαλλάχθηκε από όλες τις αξιώσεις εναντίον της – οι οποίες περιελάμβαναν κατηγορίες ότι έκλεβε μίλια και παραβίαζε την πίστη της εταιρείας. «Το δικαστήριο είδε αυτό που είδε η κυρία Ρόμπινσον και τη δικαίωσε πλήρως», είπε ο δικηγόρος της, Μπρεντ Χάναφαν. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ετυμηγορία. Η κυρία Ρόμπινσον είναι ενθουσιασμένη με την ετυμηγορία. Νιώθει δικαιωμένη», πρόσθεσε.

Ο Ντε Νίρο παραδέχτηκε ότι αποκάλεσε τον Ρόμπινσον «κακομαθημένη» μια φορά όταν εκείνη δεν τον ξύπνησε για ένα σημαντικό ραντεβού, αλλά επέμεινε ότι δεν ήταν ποτέ χειριστικός και δεν την κακομεταχειριζόταν. Παραδέχτηκε επίσης ότι της ζήτησε να του ξύσει την πλάτη μια ή δύο φορές, αλλά θυμωμένος χαρακτήρισε «ανοησία» ότι υπήρχε κάτι σεξουαλικό σε αυτό.