ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση Νετανιάχου σε Μακρόν: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

netaniachu
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να καταδικάσουν τη Χαμάς και όχι το Ισραήλ, δήλωσε ο Νετανιάχου

Απάντηση στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με σχόλιο του ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει αμάχους και παιδιά στη Γάζα.

«Η ευθύνη για το κακό που έχει συμβεί σε αμάχους ανήκει στη Χαμάς-ISIS και όχι στο Ισραήλ» δήλωσε.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ μπήκε σε αυτόν τον πόλεμο επειδή μια τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε βάναυσα εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 200. Ενώ το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους και τους καλεί να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης – η Χαμάς-ISIS κάνει ό,τι μπορεί για να τους αποτρέψει από το να φεύγει σε ασφαλείς ζώνες και τις χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Η Χαμας-ISIS κρατά σκληρά ομήρους –γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους– κάτι που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Χαμας χρησιμοποιεί σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία ως αρχηγεία τρομοκρατίας. Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα η Χαμάς στη Γάζα θα διαπραχθούν αύριο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να καταδικάσουν τη Χαμάς και όχι το Ισραήλ»