ΚΟΣΜΟΣ

Εντίθ Πιάφ: Το «σπουργιτάκι της Γαλλίας»... ξαναζεί μέσα από την πρώτη βιογραφική ταινία με ΑΙ

Η Εντίθ Πιάφ
Η Εντίθ Πιάφ
ΑΡ

Η φωνή της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας Eντίθ Πιάφ αναδημιουργήθηκε με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για να αφηγηθεί νέο ντοκιμαντέρ

Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ θα «αναστηθεί» 60 χρόνια μετά τον θάνατό της, καθώς η Warner Music Group ανακοίνωσε την πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με ΑΙ. Αν και η Γαλλίδα τραγουδίστρια πέθανε πριν από 60 χρόνια στα 47 της χρόνια, θα...ασχοληθεί ενεργά με το επίσημο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της της χάρη, στην «καινοτόμο και πρωτοποριακή τεχνολογία AI».

Η Warner Music ανακοίνωσε ότι «συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους της θρυλικής Γαλλίδας για να αναδημιουργήσουν τη φωνή και τη μορφή της για την επερχόμενη βιογραφική ταινία animation με τίτλο «Εντίθ». Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα της φωνής της Πιάφ από αρχειακό υλικό έως και πριν από 80 χρόνια.

«Η Warner Music Entertainment και η εταιρεία παραγωγής, Seriously Happy, θα αναπτύξουν την πρώτη βιογραφική ταινία animation ενός καλλιτέχνη με τη χρήση AI και θα αφηγηθεί την απίστευτη ιστορία της Πιάφ και το πώς ξεπέρασε τις δυσκολίες και κατάφερε να γίνει σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης και μία από τις πιο εμβληματικές Γαλλίδες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

H πρώτη εικόνα από την επερχόμενη ταινία για την Εντίθ Πιάφ

«Η ξεχωριστή φωνή και η εικόνα της Πιάφ θα αναβιώσουν για να ενισχύσουν περαιτέρω την αυθεντικότητα και τη συναισθηματική επίδραση της ιστορίας της», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν. Η ταινία θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ηχογραφήσεις από επιτυχίες της Πιάφ, όπως τα «La Vie en rose», «Non, je ne regrette rien» και άλλα.

Η ταινία θα ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920, καλύπτοντας τη ζωή της Πιάφ στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη μέχρι τον θάνατό της το 1963. Η βιογραφική ταινία βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Julie Veille και γράφτηκε από τους Veille και Gilles Marliac. «Ήταν μια ιδιαίτερη και συγκινητική εμπειρία να μπορώ να ακούσω τη φωνή της Eντίθ για άλλη μια φορά, η τεχνολογία μας έκανε να νιώσουμε σαν να ήμασταν πίσω στο δωμάτιο μαζί της», δήλωσαν η Catherine Glavas και Christie Laume, εκπρόσωποι της τραγουδίστριας

Η καλλιτέχνις του «La Foule» θα αφηγηθεί την ταινία διάρκειας 90 λεπτών, η οποία υπόσχεται άγνωστα στο παρελθόν γεγονότα από τη ζωή της, η οποία δραματοποιήθηκε περίφημα στην ταινία του 2007 La Vie en Rose που χάρισε στην Marion Cotillard ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Πιαφ. Το πνεύμα της, τα προσωπικά της επιτεύγματα και οι απίστευτες ερμηνείες της θα φανούν μέσα από μια μοντέρνα οπτική, προσθέτοντας παράλληλα αρχειακό υλικό, σκηνικές και τηλεοπτικές παραστάσεις, προσωπικά πλάνα και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προσθέτουν οι υπεύθυνοι.

Δεκαετίες μετά το θάνατο της Εντίθ Πιάφ, η μουσική της συνεχίζει να ακούγεται σε όλο τον κόσμο με σχεδόν 300 εκατομμύρια streams μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη Warner Music. «Η Edith είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές της Γαλλίας και εξακολουθεί να είναι μια πηγή πολλής υπερηφάνειας για τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο CEO της Warner Music France, Alain Veille. «Η ιστορία της αξίζει να ειπωθεί και μέσω αυτής της ταινίας θα μπορέσουμε να συνδεθούμε με ένα εντελώς νέο κοινό και να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά θαυμαστών» κατέληξε. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.