ΚΟΣΜΟΣ

Η «συγνώμη» του BBC μετά τον σάλο για την ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας

Η «συγνώμη» του BBC μετά τον σάλο για την ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας

H παρουσιάστρια του βρετανικού δικτύου επικαλούμενη πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ανέφερε εσφαλμένα ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «στόχευαν ιατρικές ομάδες αραβόφωνων» κατά την επιδρομή στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας

Σε απολογία υποχρεώθηκε σήμερα το ΒBC, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν η παρουσιάστρια ανέφερε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «στόχευαν ιατρικές ομάδες αραβόφωνων» σε μια επιδρομή στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, παραθέτοντας εσφαλμένα πληροφορίες του Reuters, το οποίο ωστόσο έκανε λόγο για «συνεργασία».

Μιλώντας για το εν εξελίξει περιστατικό, η Μίλερ παρανόησε την αρχική αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, λέγοντας στους τηλεθεατές: «Ακούμε από το Reuters ότι το Ισραήλ λέει ότι οι δυνάμεις του πραγματοποιούν επιχείρηση κατά της Χαμάς στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας. Και στοχεύουν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών ομάδων, καθώς και αραβόφωνους».

Η παρουσιάστρια επανέλαβε αμέσως μετά ότι το Ισραήλ «στόχευε τους αραβόφωνους, καθώς και το ιατρικό προσωπικό».

Το Reuters είχε στην πραγματικότητα επικαλεστεί μια δήλωση του ισραηλινού στρατού που ανέφερε ότι αραβόφωνοι και ιατρικό προσωπικό συνεργάστηκαν με τους στρατιώτες για την ασφαλή έξοδο από το νοσοκομείο.

Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων, το οποίο κάλεσε τον τηλεοπτικό σταθμό να ζητήσει άμεσα συγνώμη, σημειώνοντας ότι «περιστατικά σαν αυτό κοροϊδεύουν τη συχνά δηλωμένη αφοσίωση του BBC στον επαγγελματισμό και την αμεροληψία».

«Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το σφάλμα, το οποίο ήταν κάτω από τα συνηθισμένα πρότυπα σύνταξης. Η σωστή εκδοχή των γεγονότων μεταδόθηκε λίγα λεπτά αργότερα και ζητήσαμε συγγνώμη για το λάθος στον αέρα αργότερα το πρωί » αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση «συγνώμης»« του βρετανικού δικτύου.