ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Τον είχαν «αποκλεισμένο» στην κηδεία της γιαγιάς του - Τι συνέβη με τον Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Τον είχαν «αποκλεισμένο» στην κηδεία της γιαγιάς του - Τι συνέβη με τον Ουίλιαμ

Νέες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Παλάτι η νέα βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι στην οποία αποκαλύπτει μυστικά της βασιλικής οικογένειας από την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα - Στο βιβλίο με τίτλο «Endgame» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο δούκας του Σάσσεξ ήταν «αποκλεισμένος» στην κηδεία της γιαγιάς του

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το νέο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο Endgame.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι η βασιλική οικογένεια είναι εξαγριωμένοι με τους ισχυρισμούς του βιογράφου του Χάρι και της Μέγκαν, Όμιντ Σκόμπι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αγνόησε τις εκκλήσεις του Δούκα του Σάσεξ καθώς έτρεχε να βρεθεί στο κρεβάτι της βασίλισσας στη Σκωτία τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ένας από τους γνώστες της βασιλικής οικογένειας είπε στη Mirror: «Φαίνεται ότι ό,τι κι αν συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, ακόμη και σε μια περίοδο τόσο πόνου και θλίψης, ότι σε ό,τι αφορά τη βασιλική οικογένεια, μια μέρα θα γίνει γνωστό.

«Τίποτα δεν μένει κρυφό με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ να φαίνεται ότι είναι ο νούμερο ένα στόχος αυτού του συγγραφέα. Χρειάζονται μόνο λίγοι μήνες για να ξαναβγούν τα μαχαίρια και να ανοίξουν οι πληγές».

Σε ένα απόσπασμα του τελευταίου του βιβλίου, Endgame, ο Scobie ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι «κρατήθηκε στο σκοτάδι» σχετικά με την υγεία της βασίλισσας τις ώρες πριν πεθάνει και ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αισθάνεται ότι «έχασε τον Χάρι και δεν θέλει να γνωρίσω αυτή την εκδοχή του».

Ο Scobie, ο οποίος κυκλοφόρησε προηγουμένως μια βιογραφία για τους Σάσσεξ με τίτλο «Ψάχνοντας την Ελευθερία», είπε ότι ο 39χρονος Χάρι και η 42χρονη σύζυγός του Μέγκαν «δεν είχαν ιδέα» ότι η βασιλική οικογένεια προετοιμαζόταν για τον θάνατο της βασίλισσας πέρυσι.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί ο Scobie, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν η υγεία της Ελισάβετ χειροτέρευσε.

Οι δυο τους είχαν επιστρέψει για καθαρά δικές τους υποχρεώσεις και, σύμφωνα με το βιβλίο, κανείς δεν τους ενημέρωσε -μέχρι την τελευταία στιγμή- για τα όσα συνέβαιναν με την Ελισάβετ. «Το ζευγάρι δεν είχε ιδέα ότι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ασχολούνταν ήδη με τις τελευταίες ώρες της βασίλισσας και τις πρώτες ημέρες της νέας εποχής της μοναρχίας.

Μέχρι που ξαφνικά άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο του Χάρι. Ενας άγνωστος αριθμός τον καλούσε. Συνήθως τηλεφωνήματα από άγνωστους αριθμούς τα αγνοούσε. Ωστόσο, η Μέγκαν είπε στον Χάρι να σηκώσει το τηλέφωνο και εκείνος απάντησε», γράφει ο Scobie, προσθέτοντας: «Ο Χάρι δεν είχε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό με τον πατέρα του, αλλά αυτή δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για οποιαδήποτε ένταση μεταξύ πατέρα και γιου. Ο Κάρολος του είπε ότι αυτός και η Καμίλα επρόκειτο να πάνε στο Μπαλμόραλ, όπου βρισκόταν ήδη η πριγκίπισσα Αννα, στο πλευρό της βασίλισσας.

Είπε στον Χάρι να φύγει αμέσως για τη Σκωτία, και μάλιστα χωρίς να πάρει την Μέγκαν μαζί», εξηγεί ο συγγραφέας.

Εν τέλει, ο Χάρι φέρεται να έμαθε ότι η γιαγιά του πέθανε μόλις προσγειώθηκε στη Σκωτία και αυτό χάρη σε ένα μήνυμα SMS της Μέγκαν, η οποία έμαθε για το θάνατο από το BBC.

Οταν ήρθε η ώρα της κηδείας, ο Χάρι παρέμενε “αποκλεισμένος”, αφού τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν τον προσκάλεσαν να πενθήσει μαζί τους, ούτε ο αδελφός του, Oυίλιαμ, που εξακολουθεί “να τον θεωρεί αποστάτη”», αναφέρει ο Scobie.