ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ραγίζει καρδιές πατέρας ομήρου της Χαμάς - «Σε περιμένουμε. Λυπάμαι που δε σε προστάτευσα»

H 9χρονη Έμιλι Χαντ
H 9χρονη Έμιλι Χαντ
ΑΡ

Ο πατέρας ενός εννιάχρονου κοριτσιού που παραμένει όμηρος της Χαμάς είπε στο Sky News ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι η κόρη του θα επιστρέψει στο σπίτι.

Ο Tόμας Χαντ αρχικά πίστευε ότι η κόρη του Έμιλι, η οποία το «μαύρο Σάββατο» της 7ης Οκτωβρίου είχε πάει να μείνει στο σπίτι μίας φίλης της, είχε σκοτωθεί αλλά αργότερα έμαθε ότι την απήγαγαν και τη μετέφεραν στη Γάζα. Περιγράφοντας την ημέρα των επιθέσεων της Χαμάς, λέει ότι ξύπνησε από τον ήχο βομβαρδισμών και πήγε σε ένα καταφύγιο , ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο στο ισραηλινό κιμπούτς του Be'eri.

Μόνο όταν άρχισε να ακούει μεμονωμένους πυροβολισμούς ήξερε ότι κάτι ήταν «διαφορετικό». «Υπήρχαν περίπου 400 τρομοκράτες που έτρεχαν μανιασμένοι μέσα στο κιμπούτς μας, σκοτώνοντας και πυροβολώντας», είπε

«Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Δεν μπορούσα να πάω να τη σώσω», προσθέτει, εξηγώντας ότι η Έμιλι έμενε σε ένα σπίτι μόλις 200 μέτρα μακριά. Μιλώντας χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, λέει ότι βρίσκεται στο «ένοχο στάδιο της θλίψης» και θέλει να πει στην κόρη του ότι «λυπάται» που «δεν μπόρεσε να την προστατεύσει». «Σε περιμένουμε», πρόσθεσε.