ΚΟΣΜΟΣ

Bασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

O βασιλιάς Κάρολος, γνωστος λάτρης της Ελλάδας
O βασιλιάς Κάρολος, γνωστος λάτρης της Ελλάδας
ΑΡ

Γραβάτα με την ελληνική σημαία επέλεξε να φορέσει για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε για μία ακόμη φορά να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία σε επίσημη περίσταση, τιμώντας την καταγωγή του και δείχνοντας την αγάπη του για τη χώρα μας. Ο Βρετανός μονάρχης φόρεσε γραβάτα γνωστού ελληνικού οίκου, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιόν Σουκ Γιεόλ. Την ίδια γραβάτα είχε επιλέξει και στο ταξίδι του στην Κένυα στο τέλος Οκτωβρίου

Η βαθιά σύνδεση και ο θαυμασμός του βασιλιά Καρόλου Γ' για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ορθόδοξη κληρονομιά είναι εμφανή μέσα από τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος, τις καλλιτεχνικές του προσπάθειες εμπνευσμένες από τα ελληνικά τοπία και τη συμμετοχή του σε σημαντικές εκδηλώσεις που τιμούν την ιστορία της Ελλάδας.

Λιγότερο γνωστό είναι το ταλέντο του στη ζωγραφική, με τα ελληνικά τοπία να τον εμπνέουν να δημιουργεί πίνακες ακουαρέλας που πωλούνται μέσω του ιδρύματός του στο Highgrove House. Η αγάπη του για την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε εκ νέου το 2021 όταν συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι ελληνικές «ρίζες» του Κάρολου

Ο Κάρολος Γ’, γεννημένος στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου 1948 είναι βασιλιάς πλέον του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, γνωστής σήμερα ως Κοινοπολιτείας των Εθνών και ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ,Δούκας του Εδιμβούργου και μητέρα του η τότε ,πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου, μετέπειτα Βασίλισσα της Βρετανίας.

Ο πατέρας του Καρόλου Φίλιππος (1921-2021), γεννήθηκε στην Κέρκυρα με τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας. Γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, τέταρτος γιος του Γεώργιου Α’ και αδελφός του Κωνσταντίνου Α’ και η Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. Η Αλίκη στις 20 Οκτωβρίου 1928 έγινε δεκτή στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Βασιλιάς Καρόλος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.