ΚΟΣΜΟΣ

Δουβλίνο: Σοβαρά επεισόδια μετά την επίθεση άνδρα με μαχαίρι – Οχήματα «τυλίχθηκαν» στις φλόγες

Δουβλίνο: Σοβαρά επεισόδια μετά την επίθεση άνδρα με μαχαίρι – Οχήματα «τυλίχθηκαν» στις φλόγες
TWITTER.

Αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο «τυλίχθηκαν» στις φλόγες, στα επεισόδια που «ξέσπασαν» στο Δουβλίνο.

Συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα (23/11) στο Δουβλίνο, ύστερα από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε πλατεία και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Ένα κορίτσι ηλικίας πέντε ετών και μία γυναίκα περίπου στα 30, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σοβαρά επεισόδια «ξέσπασαν» αργά το βράδυ, ενώ, ένα περιπολικό, αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο «τυλίχθηκαν» στις φλόγες κοντά στο σημείο της επίθεσης. Σε αυτήν τη συνοικία, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα: «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας ανέφερε απόψε (23/11) ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», τόνισε ο Ντρου Χάρις. Μερικά λεπτά νωρίτερα, υψηλόβαθμος αστυνομικός ενημέρωσε ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη πως το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να είμαστε σίγουροι, για το κίνητρο του δράστη, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις