ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Συγκλονίζει η ιστορία 72χρονης ομήρου της Χαμάς - Δεν ήξερε ότι σκοτώθηκε ο σύζυγός της

Γάζα: Συγκλονίζει η ιστορία 72χρονης ομήρου της Χαμάς - Δεν ήξερε ότι σκοτώθηκε ο σύζυγός της
twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η γυναίκα μετά την αιχμαλωσία της γύρισε στην οικογένειά της στο Ισραήλ και τότε έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί

Μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία ομήρου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για την 72χρονη, Αντίνα Μόσε, ομήρου της Χαμάς και ενός εκ των 13 αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν χθες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της τρομοκρατικής οργάνωσης με το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων.

Η γυναίκα μετά την αιχμαλωσία της γύρισε στην οικογένειά της στο Ισραήλ και τότε έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί.

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων

Το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς επιλύθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, κατόπιν επικοινωνίας αξιωματούχων του Κατάρ και της Αιγύπτου. «Απόψε το βράδυ» αναμένεται να απελευθερωθούν συνολικά 20 όμηροι, οι 13 εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του Ισραήλ, θα αποφυλακιστούν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων θα γίνει απόψε και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αίγυπτο και το Κατάρ επειδή διασφάλισαν ότι θα συνεχιστεί η προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ.