ΚΟΣΜΟΣ

Εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού: «Η Χαμάς δεν μπορεί να έχει την εξουσία ποτέ ξανά»

Εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού: «Η Χαμάς δεν μπορεί να έχει την εξουσία ποτέ ξανά»
Glomex/Open

Ο Πίτερ Λέρνερ, συνταγματάρχης - εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού μίλησε για την εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων

Για τη διευκόλυνση στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς εργάζονται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σύμφωνα με τον Πίτερ Λέρνερ, συνταγματάρχη - εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ο Πίτερ Λέρνερ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των ομήρων λέγοντας συγκεκριμένα πως «οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να διευκολύνουν και να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των ομήρων. Να τους φέρουν πίσω στο Ισραήλ, να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, να τους παρέχουν την κατάλληλη φαρμακευτική περίθαλψη, τις πρώτες βοήθειες, και μετά να τους παραδώσουν σε άλλο ιατρικό προσωπικό, που θα φροντίσει για την ψυχική τους υγεία και άλλες ιατρικές υπηρεσίες».

Αναφορικά με τις στοχεύσεις του IDF αυτό το χρονικό διάστημα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σημείωσε: «οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμες να διευκολύνουν την απελευθέρωση των ομήρων και επίσης να συνδράμουμε εναντίον της Χαμάς, να πολεμήσουμε τη Χαμάς, να εφαρμόσουμε την εντολή για την εξάρθρωση και την καταστροφή της Χαμάς ως πολιτική αρχή και ως τρομοκρατική οντότητα. Δεν μπορούν να έχουν αυτή την εξουσία ποτέ ξανά επειδή, όταν την έχουν, έρχονται στα σπίτια μας, στα υπνοδωμάτιά μας, μάς απαγάγουν, μάς δολοφονούν, μάς σφαγιάζουν».

Ο Πίτερ Λέρνερ μίλησε και για την εικόνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσα σε τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας και κατά πόσο η κυβέρνηση της χώρας, με αυτό τον τρόπο θέλησε να στείλει ένα μήνυμα. «Από στρατιωτική άποψη, θα αντιμετωπίσουμε τη Χαμάς, όπου κι αν είναι, είτε πάνω στο έδαφος είτε υπόγεια, έχουμε ένα καλό σύστημα επικοινωνίας στα τούνελ, έχουμε επιχειρησιακές ικανότητες και τεχνολογικές ικανότητες, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή. Αυτό ακριβώς κάνουμε», εξήγησε.