ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σούνακ: Τι απαντούν Βρετανοί μετά την ακύρωση του ραντεβού με τον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά

Ρίσι Σούνακ
Associated Press

Πέφτει ακόμη περισσότερα στα μάτια των Βρετανών ο Ρίσι Σούνακ 

«Μικρός Βρετανός», «αδύναμος και αγενής» είναι ο Ρίσι Σούνακ. Έτσι αποκαλούν τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, οι Βρετανοί μετά το διπλωματικό φάουλ του να κλείσει την πόρτα της Downing Street στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το αίτημά μας να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη την Κυριακή στο BBC και είχε αναφερθεί στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς θα σας φαινόταν να κόβαμε τη Μόνα Λίζα στα δύο;».

Αν και μεσολάβησαν αρκετές ώρες από τη συνέντευξη στο BBC το πρωί της Κυριακής, η ακύρωση του προγραμματισμένου για σήμερα ραντεβού έγινε χθες το βράδυ, την ώρα που o Kυριάκος Μητσοτάκης είχε ραντεβού με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρετανικού Μουσείου.

Οι εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως ο Ρίσι Σούνακ προέβη σε αυτό το διπλωματικό φάουλ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους Συντηρητικούς ενόψει εκλογών τον επόμενο χρόνο, την ώρα που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις 20 και πλέον μονάδες του Στάρμερ.