ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας
AP.

Η Χαμάς επιβεβαιώνει την παραβίαση, υποστηρίζοντας ότι για αυτήν «ευθύνεται ο ισραηλινός στρατός».

Ο ισραηλινός στρατός καταγγέλλει την παραβίαση της εκεχειρίας που είναι σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα, έναν ισχυρισμό τον οποίο η Χαμάς επιβεβαίωσε. Η ανθρωπιστική παύση παραβιάσθηκε «σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με τον IDF.

«Την τελευταία ώρα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν δίπλα σε στρατεύματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας την εκεχειρία. Σε μία από τις τοποθεσίες, οι τρομοκράτες “άνοιξαν” επίσης πυρ εναντίον των στρατευμάτων μας, τα οποία απάντησαν με πυρά», σημείωσε ο στρατός του Ισραήλ και επισημάνθηκε:

«Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των περιστατικών. Στα δύο περιστατικά, τα στρατεύματα βρίσκονταν σε θέσεις που προβλέπονται από το πλαίσιο της επιχειρησιακής παύσης».

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ – Κασάμ, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παραβίαση της εκεχειρίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «όσο ο εχθρός παραμένει προσηλωμένος στην κατάπαυση του πυρός, παραμένουμε και εμείς προσηλωμένοι σε αυτήν».

«Σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, υπήρξαν αψιμαχίες στο πεδίο της μάχης λόγω μιας ξεκάθαρης παραβίασης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τον εχθρό. Οι μαχητές μας αντιμετώπισαν αυτή την παραβίαση. Καλούμε τους διαμεσολαβητές να πιέσουν την κατοχική δύναμη να τηρήσουν όλους τους όρους της κατάπαυσης του πυρός στην ξηρά και στον αέρα», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις