ΚΟΣΜΟΣ

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς
AP

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής που πέρασε σχεδόν δύο μήνες ως όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Η 9χρονη Έμιλι Χαντ ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και ο πατέρας της μίλησε για τις πρώτες ημέρες της επιστροφής της κόρης του στο σπίτι.

Ο πατέρας της 9χρονης μιλώντας στο CNN δήλωσε «Είναι τρομερό, να σε τραβάνε, να σε σέρνουν, να σε σπρώχνουν πιθανά υπό την απειλή όπλου», ενώ περιέγραψε ότι η κόρη του πλέον αποκαλεί τη Γάζα «το κουτί», ενώ σιγά σιγά αρχίζει να ανοίγεται και να μοιράζεται λεπτομέρειες από την περίοδο που πέρασε ως όμηρος της Χαμάς.

«Ανοίγεται σιγά σιγά, λίγο λίγο», είπε ο Χαντ. «Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε, μόνο όσο ανοίγεται», είπε στο CNN. «Θέλω να μάθω τόσα πολλά», συμπλήρωσε.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» σημείωσε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα όταν την ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος, εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» ανέφερε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλυ, η οποία έγινε 9 όσο ήταν όμηρος, κρατούνταν μαζί με τη φίλη της Hila Rotem-Shoshani και τη μητέρα της φίλης της, πριν απελευθερωθούν το περασμένο Σάββατο. Η μητέρα της Hila πρόσεχε τα δύο κορίτσια σαν να ήταν και οι δύο κόρες της είπε ο πατέρας της Έμιλυ, ενώ χαρακτήρισε ως ένα ακόμα σημάδι βιαιότητας τον αποχωρισμό της Χίλα από τη μητέρα της δύο νύχτες πριν απελευθερωθούν τα δύο κοριτσια - κατά παράβαση της συμφωνίας Χαμάς-Ισραήλ.

Η Έμιλυ ήταν στο σπίτι της Χίλα όταν οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν επιδρομή στο κιμπούτς Μπέερι, ενώ ο πατέρας της ήταν παγιδευμένος στο σπίτι του για ώρες, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με την κόρη του, καθώς η Χαμάς ρήμαζε την κοινότητα, σε μία επίθεση κατά την οποία περίπου 130 ένοικοι σκοτώθηκαν και άλλοι πιάστηκαν όμηροι.

Η στιγμή που η Έμιλυ επανενώνεται με τον πατέρα της: