ΚΟΣΜΟΣ

Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι φέρεται να είναι στη λίστα με τους Παλαιστίνιους που θα αποφυλακιστούν

Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι φέρεται να είναι στη λίστα με τους Παλαιστίνιους που θα αποφυλακιστούν
Getty Images

Η Ταμίμι καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση το 2017, για χειροδικεία σε βάρος Ισραηλινού στρατιωτη, με το περιστατικό να κάνει τον γύρο του κόσμου

Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των 50 Παλαιστίνιων κρατουμένων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο όσων θα απελευθερωθούν από τις φυλακές του Ισραήλ.

Ακόμα 50 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμένεται να απελευθερωθούν μετά την παράταση της εκεχειρίας και της συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.

Η 22χρονη, η οποία από την ηλικία των 11 ετών ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, σύμφωνα με τον Guardian φέρεται να βρίσκεται στη λίστα που δημοσίευσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ την Τρίτη.

Η Ταμίμι καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση το 2017, για χειροδικεία σε βάρος Ισραηλινού στρατιωτη, με το περιστατικό να κάνει τον γύρο του κόσμου. Τον περασμένο Νοέμβριο η Παλαιστίνια ακτιβίστρια συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά για υποκίνηση βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ήταν ύποπτη για υποκίνηση βίας και τρομοκρατικής δράσης. Η σύλληψη της Ταμίμι φέρεται να σχετίζεται με μία ανάρτηση στο Instagram από έναν λογαριασμό με τα στοιχεία της, που αναφέρεται στον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ ορκιζόταν να «σφάξει» Ισραηλινούς.

Η οικογένειά της υποστήριξε ότι δεν έγραψε εκείνη την ανάρτηση, αλλά ότι επρόκειτο για έναν ψεύτικο λογαριασμό ή ότι χάκαραν τον δικό της λογαριασμό, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Η πιθανή απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι έρχεται σε μία στιγμή αρκετά κρίσιμη για εκείνη, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της το Ισραήλ σχεδίαζε να την μεταφέρει σε διοικητική κράτηση, τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψή της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.