ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο λόγω των ισχυρών ανέμων

ΗΠΑ: Έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο λόγω των ισχυρών ανέμων
AP.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο δεν… άντεξε από τους θυελλώδεις ανέμους.

Οι ισχυροί άνεμοι… έριξαν το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Τρίτης (28/11).

Το δέντρο, ένα ερυθρελάτης 40 ποδιών από το Εθνικό Δάσος Monongahela της Δυτικής Βιρτζίνια, είχε φυτευτεί μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο Προεδρικό Πάρκο. Έπεσε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα, εν μέσω ισχυρών ριπών ανέμου που έφθασαν τα 75 χιλιόμετρα / ώρα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Η εκπρόσωπος της NPS, Τζάσμιν Σάντι, τόνισε ότι «μετά την αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου, το δέντρο επανήλθε και πάλι στη θέση του, μέχρι τις 06:00».

Η φωταγώγηση του δέντρου αποτελεί κάθε χρόνο μία γιορτινή παράδοση του Λευκού Οίκου, με την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση και μουσικές παραστάσεις. Το εφετινό δέντρο είναι καινούργιο, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο που εμφάνισε μια μυκητιασική ασθένεια γνωστή ως “needle cast”, με αποτέλεσμα οι βελόνες να αποκτήσουν καφέ χρώμα και να υποχωρήσουν, σύμφωνα με το NPS.

Το δέντρο ήταν προγραμματισμένο να φωταγωγηθεί την Πέμπτη, όμως, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο αν το περιστατικό της Τρίτης θα το καθυστερήσει. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κτήριο του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών φωταγωγήθηκε με επιτυχία την Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις