ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έφτασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους - Πότε θα φωταγωγηθεί

Θεσσαλονίκη: Έφτασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους - Πότε θα φωταγωγηθεί
INTIME

Το δέντρο που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη είναι ύψους 17 μέτρων, το οποίο προέρχεται από το Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής και θα στολιστεί με 100.000 λαμπιόνια τύπου led, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ θα είναι πλαισιωμένο από μικρότερα έλατα

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων αρχίζει να κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς έφτασε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους για την περίοδο των εορτών.

Πρόκειται για δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο προέρχεται από το Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής και θα στολιστεί με 100.000 λαμπιόνια τύπου led, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ θα είναι πλαισιωμένο από μικρότερα έλατα.

Όπως αναφέρει το thestival.gr σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης το θέαμα που θα δημιουργεί ο φωτισμός αναμένεται εντυπωσιακό.

Η φωταγώγηση του δέντρου αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στην τοπική ιστοσελίδα μίλησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, δηλώνοντας: «Αρχίζουν σήμερα οι γιορτές για εμάς. Ερχεται το δέντρο από το Παλαιοχώρι. Η μέρα μας βοηθάει έχει ήλιο σήμερα. Όπως κάθε χρόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια η διοίκηση του δήμου έχει επενδύσει πολλά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Η πόλη θα γίνει χριστουγεννιάτικος προορισμός για όλο τον κόσμο. Δημιουργούμε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έτσι ώστε να βγουν πολλές φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα από τα μέσα μαζικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι γιορτή της αγάπης, πέρα από άλλες δράσεις που κάνει ο Δήμος για τις ευάλωτες ομάδες, και ο στολισμός είναι πολύ σημαντικός για εμάς γιατί ενισχύει το πνεύμα των εορτών, βοηθάει την αγορά κ κάνει την πόλη μας να προβάλλεται σε όλο τον κόσμο».