ΚΟΣΜΟΣ

Η Bild ειρωνεύεται τους αναγνώστες της: «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

Η Bild ειρωνεύεται τους αναγνώστες της: «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

Ένα δημοσίευμα που δεν περίμενε κανείς από την γερμανική εφημερίδα Bild

Έκπληξη προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild που στην ουσία ειρωνεύεται τους Γερμανούς που παλαιότερα χλεύαζαν τους Έλληνες με τίτλους όπως «Χρεοκοπημένοι Έλληνες πουλήστε τα νησιά σας».

Έτσι λοιπόν η Bild βγαίνει τώρα με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται - Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας» και όλα αυτά με αφορμή τη σημερινή κατάσταση στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκτιμά ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά επίσης πως: «Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά διαφορετικά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».


«Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις» συνεχίζει ο πρώην υπουργός και ολοκληρώνει, σημειώνοντας: «Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».