ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς παρέδωσε Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα

Η Χαμάς παρέδωσε Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι όμηροι παραδόθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απελευθέρωσης της έκτης ομάδας ομήρων από τη Χαμάς.

Οι όμηροι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραδόθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σήμερα απελευθερώθηκαν δύο επιπλέον όμηροι της ομάδας που βρίσκονταν στη σημερινή λίστα.

Πρόκειται για τις Ρωσο-ισραηλινές Ελένα Τρουπάνοφ, 50 ετών και την Ιρίνα Τάτι, 73 ετών, οι οποίες είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι ανέφερε σχετικά: «Η απελευθέρωσή τους είναι επιπλέον της λίστας των απαχθέντων που έχει προγραμματιστεί να απελευθερωθούν σήμερα».

«Πριν από λίγο εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού μετέφεραν τους δύο Ισραηλινούς απαχθέντες στην Αίγυπτο. Οι απαχθέντες επέστρεψαν στο Ισραήλ καθοδόν στο αιγυπτιακό έδαφος στο σημείο συνάντησης με τις δυνάμεις μας στο Kerem Shalom. Οι εκπρόσωποι των IDF ενημερώνουν τακτικά τις οικογένειές τους», έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση.

«Μια επίλεκτη μονάδα του IDF και μια δύναμη της Shin Bet συνοδεύουν τώρα τους δύο απαχθέντες πίσω στο Ισραήλ. Αφού υποβληθούν σε αρχική εκτίμηση της υγείας τους, οι δυνάμεις μας θα συνοδεύσουν τους παλιννοστούντες μέχρι να φτάσουν στις οικογένειές τους στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι - γυναίκες και παιδιά - σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.