ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Προβλήματα στο Μόναχο από το χιόνι με «κολλημένα» αεροπλάνα και τρένα (εικόνες + βίντεο)

Γερμανία: Προβλήματα στο Μόναχο από το χιόνι με «κολλημένα» αεροπλάνα και τρένα (εικόνες + βίντεο)
TWITTER.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου επικρατεί χάος λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τη νότια Γερμανία, με αρκετές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και εκατοντάδες ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι.

Από το βράδυ της Παρασκευής (01/12), το νότιο τμήμα της Γερμανίας είναι «ντυμένο» στα λευκά, ύστερα από σφοδρή χιονόπτωση, οδηγώντας σε πολύωρες διακοπές και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της χώρας.

Αφού αρχικά το αεροδρόμιο ανακοίνωσε τη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας μέχρι σήμερα το μεσημέρι (02/12), γνωστοποίησε το απόγευμα ότι οι πτήσεις θα ακυρωθούν έως τις 06:00 της αυριανής (03/12). Ακόμη κι άλλοι αερολιμένες στην περιοχή, όπως της Ζυρίχης, ενημέρωσαν για ακυρώσεις πτήσεων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, δρομολόγια λεωφορείων, τραμ και ορισμένα του σιδηροδρόμου στο Μόναχο διεκόπησαν επίσης, λόγω του χιονιού. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έκλεισε για τις αφίξεις, ενώ, τα υπεραστικά δρομολόγια ανεστάλησαν εντελώς.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία «θα επηρεασθεί σοβαρά» μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Γερμανίας. Μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών έμεινε αποκλεισμένος στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους του Μονάχου να μην χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ότι ανεβλήθη η αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με αντίπαλο την Ουνιόν Βερολίνου στην «Αλιάντς Αρένα», για τη 13η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Σχετικές ειδήσεις