ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άρχισε η χερσαία επιχείρηση στη νότια Γάζα», αναφέρει ο Αρχηγός του IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άρχισε η χερσαία επιχείρηση στη νότια Γάζα», αναφέρει ο Αρχηγός του IDF
AP.

«Οι δυνάμεις αρχίζουν να επιχειρούν στη νότια Γάζα», τόνισε ο Αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλέβι.

Ο Αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Αντιστράτηγος Χερζί Χαλέβι, επιβεβαίωσε απόψε (03/12) ότι οι δυνάμεις αρχίζουν να επιχειρούν στη νότια Γάζα, ενώ, οι χερσαίες επιθέσεις συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Ο Χαλέβι υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες δύο μέρες, σκοτώσαμε διοικητές τάγματος (σ.σ. της Χαμάς), διοικητές λόχων και πολλούς στρατιώτες. Το πρωί του Σαββάτου, ξεκινήσαμε για τα νότια της Λωρίδας της Γάζας», μιλώντας στις ισραηλινές δυνάμεις της Μεραρχίας της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ.

«Δεν θα είναι λιγότερο ισχυρή (σ.σ από τις επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα), δεν θα έχει λιγότερα αποτελέσματα. Οι διοικητές της Χαμάς θα συναντήσουν παντού τον IDF», υποστήριξε.

«Διαθέτουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε με τον πλέον διεξοδικό τρόπο, όπως και στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Τώρα, προχωράμε και στα νότια και επίσης, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα δικά μας επιτεύγματα στα βόρεια», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, αναφορές έκαναν λόγο για ανάπτυξη ισραηλινών αρμάτων μάχης έξω από τη Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Η Χαμάς ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι συγκρούσθηκε με στρατεύματα στην περιοχή.

Το Ισραήλ ζήτησε την εκκένωση περιοχών του Χαν Γιούνις στον νότο, μέσα από συγκεκριμένες ασφαλείς περιοχές, οι οποίες αποτυπώνονται σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σχετικές ειδήσεις