ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: Αναβολή στη δίκη για τις 11 Δεκεμβρίου

Φρέντι Μπελέρης: Αναβολή στη δίκη για τις 11 Δεκεμβρίου

Φρέντι Μπελέρης: Σε περίπτωση που το αίτημα που έχει καταθέσει ο εκλεγμένος δήμαρχος, γίνει δεκτό από το δικαστήριο, θα οριστεί η ημερομηνία της ορκωμοσίας

Αναβάλλεται η δίκη για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η δίκη θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης κατέθεσε αίτημα στο Ειδικό Δικαστήριο για την καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, προκειμένου να του χορηγηθεί άδειας ορκωμοσίας ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Δήμαρχος.

Σε περίπτωση που το αίτημα που έχει καταθέσει ο εκλεγμένος δήμαρχος, γίνει δεκτό από το δικαστήριο, θα οριστεί η ημερομηνία της ορκωμοσίας, η οποία θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Χιμάρα, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος θα ορίσει τον αντιδήμαρχο που θα ασκεί τα καθήκοντα του αναπληρωτή δημάρχου.

Τι είπε ο Μπελέρης στο δικαστήριο

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτήρισε τη διαδικασία ως πολιτική διάκριση και αδικία, που πρέπει να τελειώσει οριστικά.

«Πολιτικές διακρίσεις. Υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις και τοποθετήσεις του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα στον κόσμο να συνεχίσει να κυβερνά ένας ηττημένος. Συνεχίζεται η αδικία και πρέπει να τελειώσει, κάτι που δεν εμποδίζει ο νόμος. Είναι συνταγματική αρχή», είπε ο Μπελέρης ενώπιον του δικαστηρίου.

Πρόσφατα, ο Φρέντι Μπελέρης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην Ελλάδα, μέσα από τις φυλακές των Τιράνων όπου κρατείται, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Τόνισε πως στόχος του Ράμα είναι η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χειμάρρας με τη συνεργασία πολιτικών του φίλων και οικονομικών παραγόντων, που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή του στην εξουσία τα επόμενα χρόνια. Απώτερος σκοπός του Έντι Ράμα, υποστήριξε, ο πλουτισμός των υποστηρικτών του και η φτωχοποίηση των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μίλησε ακόμη για το «μπλόκο» στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην ΕΕ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξή του, τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον βουλευτή Άγγελο Συρίγο και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές.