ΚΟΣΜΟΣ

Οι χιονοπτώσεις σάρωσαν πολλές περιοχές της Ευρώπης - Προβλήματα στις μετακινήσεις και το ρεύμα

Οι χιονοπτώσεις σάρωσαν πολλές περιοχές της Ευρώπης - Προβλήματα στις μετακινήσεις και το ρεύμα
AP Photo

Μεγάλα και σοβαρά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα από τη χιονοθύελλα που έπληξε το Σαββατοκύριακο χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Σοβαρά προβλήματα στη Γερμανία

Οι κάτοικοι στη Γερμανία και κυρίως στην πόλη του Μονάχου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του χιονιά το περασμένο Σαββατοκύριακο, αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα στη Βαυαρία, ενώ επαναλειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και το αεροδρόμιο του Μονάχου με αρκετές όμως καθυστερήσεις στις πτήσεις να παραμένουν.

Δύσκολη η κατάσταση στη βόρεια Αγγλία

Στη βόρεια Αγγλία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κατάσταση παραμένει δραματική.

Το πυκνό χιόνι που έπεσε αιφνιδίασε τους κατοίκους με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να περάσουν τη νύχτα της Κυριακής εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ περισσότερα από 2.500 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εν μέσω παγωνιάς.

Ασυνήθιστη η χιονόπτωση ακόμα και στην Αυστρία

Στο Τιρόλο της Αυστρίας, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων μετά την ασυνήθιστη για την εποχή, σφοδρή χιονόπτωση.

Να σημειωθεί ότι ο χιονιάς προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, ενώ περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.