ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Κοιμούνται στο πάτωμα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες επιβάτες, χωρίς τροφή και νερό

Μόναχο: Κοιμούνται στο πάτωμα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες επιβάτες, χωρίς τροφή και νερό
Associated Press - Φωτογραφία αρχείου

«Άλλοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, άλλοι στα παγκάκια. Χωρίς νερό, χωρίς τροφή» - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εγκλωβισμένου επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Έναν εφιάλτη που μοιάζει να μην έχει τέλος βιώνουν οι Έλληνες επιβάτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τέταρτη μέρα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης το νότιο τμήμα της Γερμανίας.

Μιλώντας στο MEGΑ, ο κύριος Αλέξανδρος περιγράφει την «Οδύσσεια» που περνάει μέσα στο αεροδρόμιο όπου βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή.

«Η κατάσταση είναι τραγική, κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, μας έδωσαν νερό κάποιοι υπάλληλοι, μας έφεραν κάτι κουβέρτες γιατί κάποια στιγμή μάς έκλεισαν και τη θέρμανση μέσα στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή που ήρθαμε στο Μόναχο μάς έβαλαν στο αεροπλάνο στις 9.30 και μας είπαν ότι θα πετάξουμε και ξαφνικά στις 12.30 το βράδυ μας είπαν ότι δεν θα πετάξουμε, “θα πετάξετε αύριο”. Το Σάββατο υπήρχε τεράστια κακοκαιρία και το αεροδρόμιο του Μονάχου ήταν κλειστό. Την Κυριακή η πτήση των 2 ήρθε και μπήκαν άνθρωποι που είχαν κλείσει για αυτήν την πτήση, εμείς που ήδη ήμασταν εδώ, δεν μας έπαιρνε αυτό το αεροπλάνο. Μας είπαν ότι αν πάτε σε ένα ξενοδοχείο, θα σας δώσουμε κάποια χρήματα πίσω, αλλά όλα τα καταλύματα ήταν γεμάτα.

Ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες που υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία, και πολλοί Έλληνες ηλικιωμένοι, αλλά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα ακοής και ομιλίας».

Η Ελένη Χριστοπούλου, σύζυγος επιβάτη ανέφερε: «Μέσα στο αεροδρόμιο άλλοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, άλλοι στα παγκάκια. Χωρίς νερό, χωρίς τροφή. Να μην υπάρχει κάποια ενημέρωση, κάποια βοήθεια σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Ζευγάρι ήταν κωφάλαλοι και προσπαθούσαν να συνεννοηθούν και δεν τους έδινε κανείς σημασία».

Κλειστό και αύριο το αεροδρόμιο λόγω χιονιά

Παράλληλα, η διοίκηση του αεροδρομίου του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις αύριο Τρίτη έως και τις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, (14:00 ώρα Ελλάδας) λόγω καιρικής πρόβλεψης για πτώση χιονόνερου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τουλάχιστον 150 αναχωρήσεις και 160 αφίξεις θα επηρεαστούν, τόνισε η διοίκηση του αεροδρομίου.

Οι πτήσεις πρόκειται να επαναληφθούν το απόγευμα, αλλά αναμένονται περιορισμοί στην κυκλοφορία.