ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Viral η παρουσιάστρια που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο - «Νιώθουμε το ίδιο για τη δουλειά μας...»

BBC: Viral η παρουσιάστρια που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο - «Νιώθουμε το ίδιο για τη δουλειά μας...»

Πλάνα που έγιναν viral δείχνουν μια παρουσιάστρια του BBC News, η οποία δεν γνωρίζει ότι είναι στον αέρα, να υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο καθώς ανοίγει ένα δελτίο.

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η άσεμνη χειρονομία που έκανε «στον αέρα» μια παρουσιάστρια του BBC, στο ξεκίνημα του δελτίου ειδήσεων των 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Όπως γράφει η Daily Mail, η Μαριάμ Μόσιρι βρέθηκε εκτεθειμένη με υψωμένο το μεσαίο της δάχτυλο αμέσως μετά τους τίτλους αρχής του δελτίου, αφού προφανώς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι είχε ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση.

Η Μοσίρι, μία από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες του βρετανικού δικτύου, φαίνεται να συνειδητοποιεί γρήγορα ότι είναι «στον αέρα» και κατεβάζει γρήγορα το χέρι της πριν αρχίσει να διαβάζει τους τίτλους για τον Μπόρις Τζόνσον.

«Ζωντανά από το Λονδίνο, αυτό είναι το BBC News», λέει, έχοντας υιοθετήσει γρήγορα μια πιο σοβαρή συμπεριφορά. Ωστόσο, σε ένα σημάδι οτι μπορεί να συνειδητοποίησε πως η χειρονομία της μεταδόθηκε, έκανε σαρδάμ στο τέλος του τίτλου, αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοιού

Το «faux pas» συνέβη στην παγκόσμια ροή του BBC News στις 12 το μεσημέρι , ενώ το κανάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειχνε τις ερωτήσεις του πρωθυπουργού, Οι θεατές αντέδρασαν στο Διαδίκτυο, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η κίνηση έδειχνε έλλειψη επαγγελματισμού, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν ότι νιώθουν το ίδιο για τη δουλειά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιαστής του BBC News υποκύπτει σε σφάλμα, με την εταιρεία να αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη αφού ο μετεωρολόγος Tomasz Schafernaker έκανε την ίδια αγενή χειρονομία. Το 2010, ο Schafernaker επρόκειτο να κάνει την πρόγνωση του καιρού όταν ο παρουσιαστής ειδήσεων Simon McCoy έκανε μια ανάλαφρη παρατήρηση.

«Τώρα θα έχουμε την πρόγνωση του καιρού σε ένα λεπτό και φυσικά θα είναι 100% ακριβής και θα παρέχει όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να θέλετε», είπε ο McCoy. «Μόλις είδα τον Tom Schafernaker να προετοιμάζεται για αυτό».

Με την πεποίθηση ότι ήταν εκτός κάμερας, ο Schafernaker εθεάθη να σηκώνει το μεσαίο του δάχτυλο στον McCoy σε μια χειρονομία. Αντιλαμβανόμενος αμέσως το λάθος του, ο Schafernaker κίνησε το χέρι του στο πρόσωπό του για να το κρύψει, φαινομενικά προσποιούμενος ότι ξύνει το πηγούνι του. Το κλιπ έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο

Τον Σεπτέμβριο, η Μοσίρι έγινε πρωτοσέλιδο με την ξεκαρδιστική αυτοσχέδια απεικόνισή της ενός σπάνιου μπλε υπερφεγγαριού όταν μια φωτογραφία του σεληνιακού γεγονότος δεν εμφανίστηκε στην οθόνη.

«Λυπάμαι πολύ, δεν έχω φωτογραφία να σας δείξω», είπε ο Μοσίρι στους θεατές πανικόβλητη.Η παρουσιάστρια αυτοσχεδίασε, κρατώντας τα χέρια της ψηλά για να κάνει ένα σχήμα κύκλου - που σήμαινε πανσέληνος.