ΚΟΣΜΟΣ

«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Το 2024 η συντέλεια του κόσμου

roloi
Photo: AP

Δυσοίωνα είναι τα σενάρια για το νέο έτος καθώς, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης 

Mετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών το τέλος... του κόσμου θα έρθει το 2024, σύμφωνα τουλάχιστον με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), όπως αναφέρει η βρετανική «Mirror»

Το 2024, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, αλλά και του ζωικού βασιλείου.

Οι δείκτες του ρολογιού κινούνται όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, με τα μεσάνυχτα vα αντιπροσωπεύουν το σημείο στο οποίο η Γη γίνεται ακατοίκητη.

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το ρολόι «Doomsday», μία συμβολική κατασκευή, χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Αφότου οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας .

Στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock.Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947.

Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι και η τελευταία μας... και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας.