ΚΟΣΜΟΣ

Σούνακ-Ρούτε: Η αμήχανη στιγμή έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ - Γιατί περίμεναν έξω, στο κρύο

O Ρίσι Σούνακ και ο Μαρκ Ρούτε
O Ρίσι Σούνακ και ο Μαρκ Ρούτε
ΑΡ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Ολλανδός ομόλογός του Μαρκ Ρούτε συναντήθηκαν στη Ντάουνιγκ Στριτ για να συζητήσουν για τη μετανάστευση, αλλά έζησαν μία αμήχανη στιγμή

Στιγμές αμηχανίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (7.12) έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στρίτ όταν ο Ρίσι Σούνακ και ο Μαρκ Ρούτε αφού πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες διαπίστωσαν οτι η πόρτα δεν άνοιγε.

Για λίγα δευτερόλεπτα ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ολλανδός υπηρεσιακός πρωθυπουργός συνέχισαν τη συζήτηση με τον Ρίσι Σούνακ να σπρώχνει διακριτικά την πόρτα. Καθώς η είσοδος της Ντάουνινγκ Στριτ παρέμενε κλειστή τόσο ο Σούνακ όσο και ο Ρούτε άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να ενημερώσουν ότι βρίσκονται έξω από το κτήριο. Τελικά η πόρτα άνοιξε και οι δύο αξιωματούχοι που περίμεναν μέσα στο κρύο κατάφεραν τελικά να μπουν στην πρωθυπουργική κατοικία.

Όπως εξηγεί η Daily Mail ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει κλειδαριά στην εξωτερική της πλευρά καθώς για λόγους ασφαλείας πρέπει να ανοίγει από μέσα.
Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, όλο το 24ωρο υπάρχει πάντα πίσω από την πόρτα άνδρας της ασφαλείας του Βρετανού πρωθυπουργού που θα διασφαλίζει ότι στο κτήριο θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν την απαραίτητη άδεια.

Ο Ρούτε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Ιούλιο, αφού η τετρακομματική κυβέρνησή του έφτασε σε ένα ασυμβίβαστο χάσμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Προς το παρόν υπηρετεί ως υπηρεσιακός υπάλληλος έως ότου εκλεγεί νέος πρωθυπουργός μετά τη νίκη του αντιμεταναστευτικού και αντι-ευρωπαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) του Γκέλτ Βίλντερς στις εκλογές του περασμένου μήνα.