ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Βίντεο από τη στιγμή που ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες σκότωσαν φιλορώσο βουλευτή στη Μόσχα

Ρωσία: Βίντεο από τη στιγμή που ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες σκότωσαν φιλορώσο βουλευτή στη Μόσχα
AP

Οι Ουκρανοί σκότωσαν φιλορώσο πρώην βουλευτή τους στη Μόσχα

Ο φιλορώσος πρώην βουλευτής της Ουκρανίας Ίλια Κίβα δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς σε προάστιο της Μόσχας. H υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πλάνα του πρώην βουλευτή της Ουκρανίας Ιλλία Κίβα που δολοφονήθηκε στη Ρωσία. Οι εικόνες δείχνουν τη στιγμή πριν, αλλά και μετά τη δολοφονία.

Η μυστική υπηρεσία SBU αναφέρει ότι οι εικόνες και τα πλάνα κυκλοφόρησαν σκόπιμα ως προειδοποίηση προς άλλους Ουκρανούς που συνεργάζονται με τις δυνάμεις εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους προδότες και τους εγκληματίες πολέμου που έχουν περάσει στο πλευρό του εχθρού», είπε ουκρανική πηγή στα ΜΜΕ.

«Θυμηθείτε, η Ρωσία δεν θα σας προστατεύσει. Ο θάνατος είναι η μόνη προοπτική που περιμένει τους εχθρούς της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Η δημοσιοποίηση των πλάνων ακολούθησε τη δήλωση του εκπροσώπου της SBU Αντρέι Γιούσοφ, ο οποίος είπε στην ουκρανική τηλεόραση: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κίβα δεν υπάρχει πια. Αυτή τη μοίρα θα έχουν όλοι οι προδότες της Ουκρανίας και οι μαριονέτες του καθεστώτος του Πούτιν».

Πηγή: dailymail

Η δημοσιοποίηση των εικόνων και του βίντεο από τη σκηνή της δολοφονίας έρχεται, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SBU Βασίλ Μαλιούκ για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την πάταξη όσων συνεργάζονται με τη Ρωσία, ανέφερε η Ukrinform.

Προπαγανδιστής του Κρεμλίνου, ο οποίος εμφανιζόταν σε κρατικές τηλεοπτικές εκπομπές, ο Κίβα είχε ισχυριστεί ότι ο Ζελένσκι ήταν πράκτορας της MI6 και εθισμένος στην κοκαΐνη.

Ο Κίβα ήταν πρώην αστυνομικός και κυβερνητικός αξιωματούχος, έχοντας ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο ουκρανικό Κοινοβούλιο την περίοδο 2017-19 ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στη Ρωσία. Ζήτησε από τον Πούτιν πολιτικό άσυλο και ρωσικό διαβατήριο.