ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλω να γυρίσω σπίτι» - Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Άλεξ που βρέθηκε μετά από 6 χρόνια

«Θέλω να γυρίσω σπίτι» - Τα πρώτα λόγια του 17χρονου Άλεξ που βρέθηκε μετά από 6 χρόνια

Το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, όταν ο -πλέον- 17χρονος Άλεξ εντοπίστηκε από έναν διανομέα σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων.

Ήταν το 2017, όταν ο τότε 11χρονος Άλεξ εξαφανίστηκε, ενώ έκανε διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του. Μάλιστα, η γιαγιά του που είχε την επιμέλειά του, είχε δηλώσει στο BBC πως θεωρούσε ότι η μητέρα και ο παππούς του τον είχαν πάρει μαζί τους για να ζήσουν σε «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο.

Από τότε ξεκίνησε μια σειρά ερευνών για τον εντοπισμό του, που δεν απέδωσαν. Τουλάχιστον έως το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, όταν ο -πλέον- 17χρονος Άλεξ εντοπίστηκε από έναν διανομέα σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Άλεξ ήταν να μιλήσει με τη γιαγιά του, αρχικά μέσω μηνύματος στο Facebook και στη συνέχεια μέσω βιντεοκλήσης. «Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Η ιστορία του συγκινεί και συγκλονίζει. Ο διανομέας που τον βρήκε να περιπλανιέται στους δρόμους είπε ότι «μου εξήγησε ότι περπατούσε για τέσσερις μέρες. Το έσκασε από ένα μέρος στα βουνά, αλλά δεν μου είπε ακριβώς από που. Μιλήσαμε για περισσότερες από τρεις ώρες και μου είπε την ιστορία του».

Ο διανομέας έψαξε στο Google το όνομα του 17χρονου και τότε είδε ότι τον έψαχναν οι Αρχές. Έτσι αποφάσισε να του δώσει το κινητό του ώστε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.