ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: «Γεννητούρια» στο θεματικό πάρκο της Disney - Το πρώτο μωρό ελεφαντάκι μετά απο 7 χρόνια

Η Κόρα χαίρει άκρας υγείας
Η Κόρα χαίρει άκρας υγείας

Ένα υγιες και ζωηρό ελεφαντάκι, η «Κόρα» γεννήθηκε στο θεματικό πάρκο της Walt Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Είναι το πρώτο μετά από 7 ολόκληρα χρόνια

Το πρώτο μωρό-ελέφαντας γεννήθηκε στο Animal Kingdom της Disney μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσαν περιχαρείς οι υπεύθυνοι του πάρκου. Η «Κόρα», ένα μωρό αφρικανικό ελέφαντα, γεννήθηκε πρόσφατα στο Ζωικό Βασίλειο της αλυσίδας.

Το «κοριτσάκι» που ζύγιζε 98 κιλά κατά τη γέννησή του χαίρει άκρας υγείας και «δένεται» με τη μητέρα της, «Nαντάιρα», δήλωσε ο Σκότ Τέρελ, διευθυντής των Επιχειρήσεων για τα ζώα και την επιστήμη στο Walt Disney Parks and Resorts Worldwide, σε ανάρτησή του.

Η Disney είπε ότι η γέννηση της «Κόρα» η οποία είναι το πρώτο παιδί της «Ναντάιρα» είναι «εξαιρετικά ξεχωριστή» αφού και η μητέρα της γεννήθηκε επίσης στο Animal Kingdom της Disney το 2005, καθιστώντας την το πρώτο ελεφαντάκι δεύτερης γενιάς στο πάρκο.

Η «Ναντάιρα» έμεινε έγκυος στις αρχές του 2022 μέσω φυσικής αναπαραγωγής και έλαβε φροντίδα από την ομάδα φροντίδας ζώων του θεματικού πάρκου καθ'όλη τη διάρκεια της 22μηνης εγκυμοσύνης της, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

Οι γεννήσεις αφρικανικών ελεφάντων στα πάρκα της Disney προγραμματίζονται μέσω του Σχεδίου Επιβίωσης Ειδών της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, ενός προγράμματος που βοηθά στη «διασφάλιση της υπεύθυνης αναπαραγωγής απειλούμενων ζώων σε διαχειριζόμενη φροντίδα», σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες μπορούν να ζυγίζουν έως και έξι τόνους και είναι τα μεγαλύτερα χερσαία ζώα στη Γη, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής. Οι υπεύθυνοι του πάρκου είπαν ότι η μητέρα «ελεφαντίνα» είχε βοήθεια και καθοδήγηση από την αδερφή της «Λούνα» σε όλη τη διαδικασία.

Η «Κόρα» θα συναντήσει σύντομα τη γιαγιά της «Ντόνα» και την άλλη θεία της, τη «Στέλλα» ανακοίνωσε η Disney. Το μωρό και η μαμά θα περάσουν αρκετές μέρες χτίζοντας δεσμούς πριν ενταχθούν στο κοπάδι και η κτηνιατρική ομάδα του πάρκου θα παρακολουθεί επίσης το νεογέννητο ελεφαντάκι για να βεβαιωθεί ότι θηλάζει και παίρνουν βάρος, ανέφερε το πάρκο.