ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε αεροδρόμιο της Αργεντινής: Αεροπλάνο στροβιλιζόταν στο έδαφος λόγω θυελλωδών ανέμων

Χάος σε αεροδρόμιο της Αργεντινής: Αεροπλάνο στροβιλιζόταν στο έδαφος λόγω θυελλωδών ανέμων

Βίαιη καταιγίδα στροβιλίζει αεροσκάφος Boeing στην Αργεντινή

Βίαιη καταιγίδα χτύπησε το Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, στις 17 Δεκεμβρίου, με ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους με ταχύτητα πάνω από 145 χιλιόμετρα.

Η καταιγίδα προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο Χόρχε Νιούμπερι, κάνοντας ακόμα και ένα αεροπλάνο Boeing 737 να κυλήσει και να στροβιλιστεί, πέφτοντας πάνω σε οχήματα και εξοπλισμό του αεροδρομίου. Η καταιγίδα οδήγησε σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων.

Το αεροσκάφος ηλικίας 17 ετών με νηολόγιο LV-CAD υπέστη ζημιές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις και να παραμείνει στο έδαφος για επισκευές.

Η αεροπορική εταιρεία που ανήκει το αεροσκάφος, Aerolineas Argentinas αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Aerolíneas Argentinas αναφέρει ότι λόγω της ισχυρής καταιγίδας που επηρέασε κυρίως τη λειτουργία της Aeroparque, 100 πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ο ίδιος αριθμός πτήσεων έχει υποστεί καθυστερήσεις και αναβολές».

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να προβαίνει σε τροποποιήσεις ή/και ακυρώσεις κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πρωινή καιρική κατάσταση, καθώς και από το διακοπτόμενο κλείσιμο των αεροδρομίων λόγω ηλεκτρικής δραστηριότητας.