ΚΟΣΜΟΣ

Πράγα: «Φοιτητής που σκότωσε τον πατέρα του πριν γαζώσει τα παιδιά»

Πράγα: «Φοιτητής που σκότωσε τον πατέρα του πριν γαζώσει τα παιδιά»

Πανικός στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στο Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών - Πληροφορίες για πάνω από 10 νεκρούς - Οι πρώτες φωτογραφίες του δράστη και η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα καθηγητή από τον τόπο του μακελειού 

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Πράγας από το μακελειό στο Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της πόλης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο επίκουρος καθηγητής του Ινστιτούτου Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών κ. Κώστας Τζίβος ο δράστης είναι ένας από τους φοιτητές της σχολής, τσεχικής καταγωγής ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει νωρίτερα πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι που διέμεναν και στη συνέχεια πήγε στην σχολή και άργησε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχει ήταν ένας μόνο δράστης, φοιτητής μας και έχει εξουδετερωθεί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για 10 - 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε σοκαρισμένος από την τραγωδία ο κ. Κώστας Τζίβος.

Και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι καλά και προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες για τους φοιτητές μου. Ήταν ένας συνάδελφος εκεί αλλά βγήκαν σώοι».

Ο δράστης φέρεται να είναι ο 24χρονος David Kozak.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα... Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) στην Πράγα, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ έπεσαν πυροβολισμοί στο Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

«Αυτήν τη στιγμή σπεύδουμε να ελέγξουμε αναφορές για πυροβολισμούς σε σχολείο στο Ναμέστι Γιαν Πάλαχ», αναφέρει στην ανάρτησή της η αστυνομία της Τσεχίας για το αιματηρό περιστατικό στην Πράγα.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε. Αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο μακελάρης αυτοκτόνησε όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φέρεται να απεικονίζεται ο δράστης του μακελειού:

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν ένα email που τους έλεγε να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σχετικές ειδήσεις