ΚΟΣΜΟΣ

Πράγα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν

Πράγα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν
AP

Οι τρομοκρατημένοι φοιτητές πηδούν από το παράθυρο και προσπαθούν να μπουν στον κάτω όροφο, την ώρα που εκτυλίσσεται το μακελειό στην Πράγα

Τον τρόμο σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας. Ο 24χρονος άνδρας, αφού πρώτα σκότωσε τον πατέρα του, στη συνέχεια εισέβαλε στο Ινστιστούτο πυροβολώντας όποιον έβλεπε μπροστά του.

Μέχρι αυτή την ώρα οι Αρχές μιλάνε για 15 νεκρούς, περισσότερους από 30 τραυματίες, ενώ ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία.

Νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει φοιτητές να πηδάνε από τα παράθυρα της σχολής, ώστε να γλιτώσουν από τον μακελάρη.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολύνεκρη επίθεση συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία». «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό. «Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Σοκαρισμένος ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα... Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.