ΚΟΣΜΟΣ

Ρούντι Τζουλιάνι: Πτωχεύει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Του ζητούν 148 εκατομμύρια δολάρια

jouliani
Photo: AP

O Τζουλιάνι είχε δυσφημήσει  υπαλλήλους κατηγορώντας τες ψευδώς ότι βοήθησαν στη νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος το 2020.

Αίτηση πτώχευσης, κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, λίγες ημέρες αφότου το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αποφάσισε ότι πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 148 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε δύο πρώην δημόσιους υπαλλήλους στην Τζόρτζια.

Σημειώνεται πως τις εν λόγω δημόσιους υπαλλήλους, ο Τζουλιάνι είχε δυσφημήσει, κατηγορώντας τες ψευδώς ότι βοήθησαν στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος το 2020.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ως δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ στήριξε τους ισχυρισμούς του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020, κατέθεσε την αίτηση πτώχευσης στο αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Στην αίτηση πτώχευσης ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι οι οφειλές και οι υποχρεώσεις του ανέρχονται μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολαρίων, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του δεν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, στην αίτηση πτώχευσης γίνεται αναφορά και σε οφειλή προς τον Χάντερ Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίζεται το ύψος αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε καταθέσει μήνυση κατά του Ρούντι Τζουλιάνι, κατηγορώντας τον για κλοπή προσωπικών δεδομένων από τον φορητό υπολογιστή του.