ΚΟΣΜΟΣ

Πράγα: Οι αρχές αναζητούσαν το δράστη τρεις ώρες πριν το μακελειό

Πράγα: Οι αρχές αναζητούσαν το δράστη τρεις ώρες πριν το μακελειό

Πράγα: Ο δράστης ήταν ο βασικός ύποπτος για τον θάνατο του πατέρα του.

Ο μακελάρης της Πράγας ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος της δολοφονίας του πατέρα του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές να σημάνουν τρεις ώρες πριν την τραγωδία συναγερμό για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, άρχισε τις έρευνες για τον 24χρονο ένοπλο, ο οποίος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο, τρεις ώρες πριν γίνει η φονική επίθεση, αφού ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός σε χωριό δυτικά της Πράγας.

Τον έψαχναν σε λάθος κτήριο

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, 15 άνθρωποι είναι νεκροί (ανάμεσά τους και ο δράστης) και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν. Οι εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 24χρονο προτού εκείνος εξαπολύσει την επίθεσή του στο πανεπιστήμιο, όταν βρέθηκε νεκρός ο πατέρας του στο χωριό Χόστουν, στα δυτικά της Πράγας.

Αστυνομικοί ερεύνησαν πρώτα το κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου ο φοιτητής επρόκειτο να παρακολουθήσει ένα μάθημα. Όμως εκείνος είχε πάει σε ένα άλλο, γειτονικό κτήριο και δεν τον βρήκαν εγκαίρως.

«Στις 13:59 λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς» είπε ο Βόντρασεκ, προσθέτοντας ότι η μονάδα ταχείας επέμβασης έφτασε στον χώρο μέσα σε 12 λεπτά.

Ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας ανέφερε παράλληλα πως «στις 14:20, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση μας είπαν ότι είδαν το ασάλευτο σώμα του δράστη», για να καταλήξει ότι ο 24χρονος αυτοκτόνησε.