ΚΟΣΜΟΣ

Μπράιαν Τζόνσον: Νέα πειραματική θεραπεία για τον μεγιστάνα που ψάχνει την αιώνια νεότητα

Μπράιαν Τζόνσον: Νέα πειραματική θεραπεία για τον μεγιστάνα που ψάχνει την αιώνια νεότητα

Το πείραμα του Μπράιαν Τζόνσον προς αναζήτηση της αιώνιας νεότητας απασχολεί ξανά την επικαιρότητα.

Ο άνθρωπος πίσω από την επιχείρηση «Αθανασία» μίλησε για το νέο βήμα στη διαδρομή του προς την αιώνια νεότητα. Αυτό το πείραμα «τράβηξε» την προσοχή μίας αμερικανικής start–up εταιρείας που εδρεύει στο νησί Ροατάν, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας και ονομάζεται Minicircle.

Κάθε θεραπεία κοστίζει 25.000 δολάρια, ενώ, το κόστος συνολικά ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Λόγω της διασημότητας του προσώπου, η εταιρεία παρέχει δωρεάν τη θεραπεία στον Τζόνσον, καθώς θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία «ανοίγει» διάπλατα νέες πόρτες για τη φήμη της.

Οι ιδρυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η θεραπεία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, να αυξήσει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, να παρατείνει την αντοχή στην άσκηση και να ενισχύσει τα μαλλιά και το δέρμα. Πρόκειται για «το ιερό δισκοπότηρο των μυών, των οστών και του λίπους» και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας για «ακραία μακροζωΐα», σύμφωνα με τη Minicircle.

Σημειώνεται ότι η θεραπεία δεν έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA). Η εταιρεία στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικών κεφαλαίων, Πίτερ Τίελ και τον συνιδρυτή της OpenAI, Σαμ Άλτμαν.

Σχετικές ειδήσεις