ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Θάλασσα: Νέο τρομακτικό βίντεο από την μάχη του κρουαζιερόπλοιου με τα κύματα 21 μέτρων

Βόρεια Θάλασσα: Νέο τρομακτικό βίντεο από την μάχη του κρουαζιερόπλοιου με τα κύματα 21 μέτρων

Συνεχίζεται το... μαρτύριο των επιβατών του MS Maud

Νέα τρομακτικά βίντεο ντοκουμέντα μέσα από νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο στη Βόρεια Θάλασσα, κατά τη διάρκεια σφοδρής τρικυμίας.

Οι επιβάτες του καθηλωμένου MS Maud εμφανίζονται σε βίντεο να φορούν σωσίβια και να κρατιούνται πάνω σε τραπέζια αφού το πλοίο χτυπήθηκε από κύματα ύψους 21 μέτρων και θυελλώδεις ανέμους που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Pia την περασμένη εβδομάδα.

«Ξάπλωσε στο πάτωμα!» Ένα άτομο πανικόβλητο ακούγεται να φωνάζει κατά τη διάρκεια του περιστατικού που σφίγγει το στομάχι, σύμφωνα με πλάνα που κοινοποίησε το SWNS.

Το MS Maud, με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία HX του ομίλου Hurtigruten της Νορβηγίας, έπλεε περίπου 162 μίλια από τη δυτική ακτή της Δανίας και περίπου 217 μίλια από την ανατολική ακτή της Βρετανίας όταν το κύμα έσπασε τα παράθυρα στη γέφυρα.

Με τη διακοπή ρεύματος, το πλήρωμα έχασε την δυνατότητα πλοήγησης. Ωστόσο, η κύρια μηχανή του πλοίου εξακολουθούσε να λειτουργεί, επιτρέποντας στο σκάφος να κατευθύνεται χειροκίνητα από το μηχανοστάσιο.

Οι 266 επιβάτες του πλοίου και τα 131 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλείς, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Δανικού Κέντρου Συντονισμού Διάσωσης (DJRC), και ρυμουλκείται σε λιμάνι της Γερμανίας.