ΚΟΣΜΟΣ

Νίου Τζέρσεΐ: Υποδύθηκε τη νεκρή θεία της και εισέπραξε συντάξεις άνω του 1 εκατ. δολαρίων

Γυναίκα στις ΗΠΑ εξαπατούσε τις Αρχές για χρόνια
Γυναίκα στις ΗΠΑ εξαπατούσε τις Αρχές για χρόνια

Μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ κατηγορείται ότι υποδυόταν τη θεία της που είχε πεθάνει από το 1998 και εισέπρατε την σύνταξή της

Μία απίστευτη ιστορία από το Νιού Τζέρσεϊ κάνει τον γύρο του κόσμου. Μία γυναίκα υποδυόταν τη νεκρή θεία της και εισέπραττε συντάξεις και επιδόματα αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων, δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Η 77χρονη, από το Σάουθ Όραντζ, εισέπρατε τη σύνταξη και τα επιδόματα που δικαιούνταν η θεία της που είχε πεθάνει από το 1998, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ.

Τον Οκτώβριο του 2022, κρατικός υπάλληλος κάλεσε σε αριθμό τηλεφώνου που είχε δώσει η θεία της γυναίκας, για να διαπιστώσει αν ήταν ακόμη ζωντανή, αφού θα είχε ξεπεράσει τα 100 σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής της. Η 77χρονη σήκωσε το τηλέφωνο υποδυόμενη τη θεία της, αλλά οι μπερδεμένες απαντήσεις της φαίνεται ότι την πρόδωσαν. Από το 1998 έως το 2023, καρπώθηκε 1.011.004,85 δολάρια, σύμφωνα με την καταγγελία. Συνελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της απάτης.

Τόσο η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης (SSA) όσο και το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ συνέχισαν να καταθέτουν παροχές στον τραπεζικό λογαριασμό της θείας της γυναίκας έως ότου ανακαλύφθηκε ο θάνατός της, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Μάλιστα, η κατηγορούμενη έκοβε και επιταγές πλαστογραφόντας το όνομα της θείας τις οποίες κατέθετε σε δική της εταιρεία. Παράλληλα έκανε χρήση επιδομάτων για καύσιμα και αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Η ευρηματική γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια, πρόστιμο έως και 250.000 δολ. ή πρόστιμο «διπλάσιο από το χρηματικό κέρδος ή ζημία που προκαλείται από το αδίκημα, όποιο είναι μεγαλύτερο».