ΚΟΣΜΟΣ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά - Τουρκία: Τα πριβέ πάρτι ακολασίας σε βίλες και τα σαδομαζοχιστικά όργια

H Nικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρούζ στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά»
H Nικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρούζ στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά»

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις για ιδιωτικά πάρτι ακολασίας σε βίλες που ανήκουν σε σεβάσμιο επιχειρηματία. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται με αυστηρα κριτήρια, ενώ το περιεχόμενο ανεβαίνει στην πλατφόρμα «Onlyfans», αποκαλύπτει η εφημερίδα Hurriyet

Τα μέλη της ομάδας, που κάνουν ιδιωτικά πάρτι σε βίλες που ανήκουν σε έναν επιχειρηματία με την κωδική ονομασία «Fergio Bey», κρατούν μυστική την ταυτότητά τους και φορούν μάσκες. Αυτές οι μυστηριώδεις συγκεντρώσεις θυμίζουν την ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που άφησε το στίγμα της στη δεκαετία του '90.

Τα μέλη της ομάδας που ονομάζεται «Fergio House» αποτελούνται από νεαρές γυναίκες και άνδρες. Μαζεύονται σε σπίτια που αποκαλούν «αρχοντικά», ειδικά στο Büyükçekmece, και οργανώνουν ιδιωτικά πάρτι. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες υπό την επίβλεψη ενός «σεβάσμιου» επιχειρηματία που χρησιμοποιεί το όνομα «Φέρτζιο Μπέη». Η ομάδα σημειωτέον διευθύνεται από μία «εταιρεία», παράγει επίσης περιεχόμενο για την εφαρμογή που ονομάζεται «Onlyfans», ενώ κλείνει τα υποκαταστήματα πολυτελών οίκων και κάνει ιδιωτικές αγορές.

Έχουν σχεδόν 100 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram. Ο αριθμός των προβολών και των σχολίων στα βίντεο «18 άνω» που μοιράζονται είναι αρκετά υψηλός, ενώ τονίζουν ότι οι δραστηριότητες των μελών τους είναι απολύτως «συναινετικές». «Θα χάσετε τον εαυτό σας καθώς ανακαλύπτετε αυτό το συναρπαστικό αρχοντικό όπου ζουν με πολυτέλεια», αναφέρει μια πρόσκληση για πάρτι.

Ο Fergio περιγράφει τον εαυτό του ως «ένα σεβάσμιο άτομο στην κανονική του ζωή» σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό της ομάδας. Ο μασκοφόρος αρχηγός της ομάδας, που άλλαξε τη φωνή του ψηφιακά, λέει τα εξής για τις δραστηριότητές του, τις οποίες αποκαλεί «πρότζεκτ»: «Αν αποκαλύψω την πραγματική μου ταυτότητα, φοβάμαι ότι θα καταστρέψω την ατμόσφαιρα του μυστηριώδους κόσμου που δημιούργησα»

«Οι κρυφές επιθυμίες των ανθρώπων βγαίνουν μόνο σε άγνωστα περιβάλλοντα, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Γι' αυτό δημιουργώ μυστήριο. Όλοι γύρω γνωρίζουν ότι ασχολούμαι με αυτό το έργο. Ωστόσο, δεν θα με δείτε με το πρόσωπό μου εντελώς ακάλυπτο. Είμαι ήδη επιτυχημένος στο επάγγελμά μου. Δεν θα είμαι ποτέ ταπεινός γιατί έχω αναλάβει έργα εκατομμυρίων. Και εδώ καλύπτω όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων. Αυτό το έργο είναι για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όχι για οικονομικό όφελος».

Η ομάδα παρομοιάστηκε στον τουρκικό τύπο με τη δομή «Aντνάν Οκτάρ» του Τούρκου τηλε-ιεροκήρυκα «γκουρού», ηγέτη θρησκευτικής σέχτας ο οποίος είχε καταδικαστεί σε περισσότερα από 8.600 χρόνια κάθειρξη για μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων. Πρωταγωνίστησε σε ένα απο τα μεγαλύτερα σκάνδαλα πορνείας της Τουρκίας.

Σκηνή από την ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά»

«Είμαστε σεβάσμιοι πολίτες αυτής της χώρας, πιστοί στην πατρίδα μας, όπως εσείς. Οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται σύμφωνα με το νόμο, διατηρώντας τη συναίνεση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο υψηλότερο επίπεδο. Όλες οι εκδηλώσεις και το περιεχόμενό μας υπόκεινται σε προϋπόθεση ηλικίας άνω των 18. Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική από το κοινό και λαμβάνουμε υπόψη αυτές τις κριτικές» ανέφερε η ομάδα, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τα χλιδάτα πάρτι.

Το γεγονός ότι τα μέλη της ομάδας έκαναν ιδιωτικά πάρτι σε βίλες, κρατώντας μυστική την ταυτότητά τους και φορώντας μάσκες, έφερε στο μυαλό την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά», που άφησε το στίγμα της στη δεκαετία του '90. Στην ταινία, η οποία περιλάμβανε παρόμοιες σκηνές, πρωταγωνιστούσαν ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν, που ήταν παντρεμένοι εκείνη την εποχή.